National

Iată ce poţi face, în România, cu 40 de lei! Cu atât mărește premierul Florin Cîțu salariul minim

Publicat: 28 dec. 2020
Iată ce poţi face, în România, cu 40 de lei
Iată ce poţi face, în România, cu 40 de lei

40 de lei este suma pe care angajații cu salariul minim pe economie o vor primi ca mărire după ce guvernul va decide prin hotâre de guvern, mărirea salariilor de la 1 ianuarie 2021.

Incompetenţa lui Florin Cîțu se vede din avion, iar românii au parte de o bătaie de joc de nedescris. Nu numai că salariul minim se măreşte cu cea mai mică suma din ultimii ani, dar alocaţiile copiilor nu vor creşte cu 40% aşa cum a promis Guvernul PNL – vor creşte cu circa 20%.

Totuşi, singura veste bună este ca, probabil, nu vor exista tăieri de salarii- momentan! În altă ordine de idei, Florin Cîțu s-a mai lăudat și ca o să mărească pensiile… cu 8% şi nu din Ianuarie ci tocmai din Septembrie sau chiar decembrie 2021. Asta în timp ce tot mai mulţi pensionari nu fac față cheltuielilor.

VEZI ȘI: Premierul Florin Cîțu, despre bugetul de stat pe 2021: „Vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB”

 

Iată ce poți face cu 40 de lei, cât este mărirea salariului minim pe economie

1 Am căutat pe toate siteurile companiilor de transport public să văd dacă îți ajung banii să-ți faci un abonament oriunde în România. Nu! 40 de lei este în medie jumătate din suma necesară pentru un abonament la transportul în comun pe toate liniile, în orice oraș din România.

2 Țigările s-au scumpit și se vor scumpi de la 1 ianuarie 2021, așa că ai bani de un pachet și jumătate dacă fumezi.

3 Dacă ești pe cartelă la orice operator cu 40 de lei, ai net nelimitat la extroptiune, minute, mesaje, all inclusive.

4 Dacă vrei să cumperi euro la cursul de azi îți ajung banii de 8.21 euro, pe care-i poți pune la sălăţea din februarie odată cu mărirea salariului minim pe economie.

5 Dacă ai peste salariul minim pe economie și te întrebi dacă vei primi și tu 40 de lei în plus, ia-ți gândul! În niciun caz, e doar pentru cei care au această sumă minimă.

6 Cu 39 de lei îți poți cumpăra o cutie cu măști de unică folosință, am zis să știi în caz că ai uitat că încă-s la modă. Iar cu leul rămas, cumperi și-o pâine.

7 În caz că vrei să fii rebel, cu 40 de lei poți lua trenul dus-întors pe ruta București-Sinaia, la personal, nu visa la rapid sau accelerat.

8 Dacă ești gurmand ai putea cumpăra 40 de pâini de maxim 600 de grame.

9 Poți cumpăra cu 40 de lei 20 de săpunuri, am luat în considerare un preţ mediu de 2 lei pentru un săpun simplu.

10 Dacă stai în București și mergi cu taxiul, îți ajung banii să mergi din Titan până la Unirii și să te întorci tot cu taxiul, dacă vrei să ajungi la Casa Presei, din aceeași locație, gata, vii pe jos.

11 Dacă nu vrei să gătești, îți ajung banii de două pizză medii, sperând că e livrarea gratuită.

12 Dacă vrei să faci stocuri de ouă, cu 40 de lei poți cumpăra la 0.46 bani (prețul mediu al unui ou în hypermarket) aproape 87 de ouă.

13 Că tot ne place să cumărăm mai toate suplimentele de la televizor, îți ajunge în medie de 2 cutii, dacă ești depresiv și ai rețetă poți cumpăra până la 4 cutii de ajutoare, iar dacă te doare capul des suma îți ajunge de 40 de pastile.

14 Definitiv ai bani de un abonament pe Netflix pe o lună

15 Joci cu 40 de lei la loto 4 duminici, șanse mai mari să te îmbogățești

16 Cam 40 de lei de costă un abonament minim la o rețea de cablu

17 Poți să consumi mai mult cu 50 de kw/h cu banii după mărirea de salariu

Sursă foto: Adi Ladoș

Comentarii
Adauga un comentariu