Local

Iată ce spune edilul Mihai Chirica despre situația din municipiu în perioada stării de urgență

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată ce spune edilul Mihai Chirica despre situația din municipiu în perioada stării de urgență

Edilul Mihai Chirica a făcut o scurtă radiografie a situației din municipiul Iași după instituirea stării de urgență și până în prezent. Primarul Iașului a arătat că situația este sub control și că toate măsurile luate au fost făcute pentru a proteja populația orașului.

„Erau măsuri necesare și cred că vom reuși să arătăm că aceste măsuri luate foarte devreme, chiar dacă au fost dure, și-au creat efectul scontat. Am făcut prima acțiune de dezinfectare a mijloacelor de transprt în comun la capetele de curse cu ceva timp înainte. Noi ne-am apucat din timp de aceste acțiuni, încă din ianuarie. Nu am avut în vedere doar coronavirusul, ci și gripa sezonieră. Am mai restricționat accesul în mijloacele de transport public. Am luat decizia aceasta pentru că mijlocul de transport e un spațiu închis, iar virusul se poate transmite mai ușor. Nu cred că am afectat activitățile vitale, cele legate de sănătate, securitate sau asigurarea alimentelor”, a arătat edilul Mihai Chirica.

Sute de persoane în grijă

Mihai Chirica a arătat că în toată această perioadă au fost derulate acțiuni pentru sprijinirea a sute de ieșeni aflați la nevoie.

„Am încercat să găsim soluții și pentru locurile publice. Am încurajat și mediul economic și am anulat taxele pe perioada stării de urgență. Am acoperit și măsurile sociale. Dacă de regulă avem în Iași 50-60 de persoane fără adăpost, am ajuns la aproape 200 în centrele Primăriei. Avem în grijă și persoane în vârstă și cele fără venit, contactăm circa 160-170 de persoane zilnic. Lumea devine solidară, am primit ajutorul școlilor, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Suntem primul oraș din România care deține cel mai eficient echipament de dezinzecție, cumpărat la finalul anului trecut și care are toate avizele”, a mai spus primarul orașului Iași.

Adauga un comentariu