Local

Iată cum arată lucrările la platforma de avioane de la Aeroportul Iaşi. Proiectul a fost conectat cu pista aerogării – FOTO/ VIDEO

Publicat: 16 nov. 2020

Directorul Aeroportului Internațional Iași, Cătălin Bulgariu, a declarat luni, 16 noiembrie 2020, faptul că lucrările la platforma de avioane de pe aerogara ieșeană sunt pe ultima sută de metri. Pe data de 26 noiembrie 2020 va fi făcută recepția lucrării finale. În aceste momente, calea de rulare este aproximativ gata, platforma a fost finalizată.

„Privind lucrarea de investiţie – extinderea platormei de îmbarcare la Aeroportul Iaşi suntem pe final de lucrare. Constructorul ne-a notificat că în dată de 26 noiembrie vrea să facă recepţia finală la terminarea lucrărilor. După cum vedeţi, calea de rulare este aproape gata, platformă a fost finalizată. Acum se mai lucrează la instalaţiile de balizaj şi canalizare. Este o lucrarea care mulţumim constructorului s-a ţinut de promisiune. A făcut lucrarea în cele 9 luni de proiectare, 6 luni de execuţie. A ţinut cont de rugămintea noastră ca în dată de 15 august să fie deschis accesul la AeroStar”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Platforma de parcare avioane se va lega de hangarul Aerostar

În luna iunie a început un nou șantier la Aeroportul Iași. Proiectul unei platforme de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării va fi gata până la finalul anului 2020. O primă secțiune din proiectul de 50 milioane de lei va fi finalizată până pe 15 august. Proiectul a trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi demarat de firma austriacă Strabag AG

La Aeroportul Iași a fost demarat un nou șantier, iar în următoarele luni va fi finalizată platforma de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării. Proiectul trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași are o valoare de 50 milioane de lei, din care jumătate sunt fonduri europene și jumătate sunt fonduri proprii.

Lucrările la platforma de parcare avioane ar urma să fie gata până la finalul anului 2020. Totuși, o parte din proiect va fi gata până la mijlocul lunii august 2020 pentru a se putea face joncțiunea pistei cu hangarul Aerostar pentru mentenanța avioanelor. Lucrările au demarat de câteva zile, iar primul termen avansat este mijlocul lunii august, tocmai pentru a se respecta termenii încheiați cu Aerostar.

Șantierul de la Aeroportul Iași poate fi gata parțial până la jumătatea lunii august 2020

Obiectul a trecut prin Consiliul de Administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi continuată modernizarea aerogării ieșene. Lucrările la șantierul de la Aeroportul Iași sunt efectuate de firma austriacă Strabag AG, investiția fiind estimată la 50 de milioane de lei.

„Suntem în zona șantierului de extindere a platformei de îmbarcare a avioanelor. Acest proiect european va fi finanțat în proporție de 50 la sută din fondurile Uniunii Europene și 50 la sută de către Aeroportul Iași, termenul de finalizare fiind sfârșitul anului 2020. Suntem în prima fază a lucrărilor și față de cei de la Aerostar ne-am angajat ca până pe data de 15 august să se realizeze platforma pe o secțiune care să permită accesul aeronavelor la hangar pentru mentenanță”, a precizat Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Internațional Iași.

Comentarii
  • ACEST CONSILIUL NU A FACUT NIMIC DAR NICI CU ANGHEL NU E O BRANZA VA FACE CE A FACUT CU BODEA . VA INTREBATI DE CE T3 NU FCT BINE ..AER CONDITIONAT…BENZI BAGAJE ..BIROURI NEGANDITE …TOALETE FARA SCURGERI TOATE LA PRET DE PRET INTREBATI PE CE DOI ANGHEL SI BODEA …..ACUM SE BAGA PE GAT ANUMITE INVESTITII VA LA FINAL DE MANDAT DE PURCELUL DE CRACUIN DIN PARTEA LUI U.T.I……..O ANCHETA SERIOASA DE LA C. J.TREBUIE SA CONSTATE URMATOARELE…….PROIECT T3 EXECUTIE UTI…..DEZASTRU….EXECUTIE PROIECT T3.EXECUTIE UTI ….DEZASTRU….MANAGEMENT DEZASTRU CINE….CEI DOI FOSTI DIRECTORI……ACTUALI CHELTUIT BANI T1…DEZASTRU….ANGAJARI MARE PARTE FRECATORI….DEZASTRU….FUNCTII APARUTE .DEZASTRU…LIPSA ECHIPAMENTE PROTECTIE DEZASTRU…PRIME PT PILE …DEZASTRU…..VINOVATI ACTUALI TOTI INCLUSIV PE LA BIROURILE DE NUMARAT BANI

  • Alexa lasa manuta de pe vatra care e prieten cu sanducu care e prieten cu bodica fa curatenie pe la birouri da jumatate afara schimba bine la financiar si pune um manager bun are cu ce lucra mare parte stiu meserie nu gluma pe langa ei mai sunt pupeze frecatoare are dreptate NICHI.Succes Nichi !!!!!

  • ANGHEL SI BODEA TREBUIE ANCHETATI DE CATRE DNA URGENT !!! URGENT URGENT! VA VETI INCRUCI CE SE VA DESCOPERI! CINE FACE REPEDE PLANGEREA PENALA ?ANGHEL SI BODEA LA DNA , ANGHEL SI BODEA LA PUSCARIE, ANGHEL SI BODEA SA DEA TOTI BANII FURATI DE LA AEROPORT. MAI PROSTILOR DACA SINTETI PROSTI DE CE VA TI BAGAT? NUMA CA SA VA UMFLATI BUZUNARELE? ESTE VALABILA SI PLANGEREA LA DNA FACUTA VERBAL DACA CEREM ANCHETA URGENT ? CINE POATE SPUNE? STIE CAREVA?

  • bodea si anghel au pus la buzunar cel putin la 2 milioane de euro , asa spunem noi dar o ancheta penala va stabili exact cat dar cine face ancheta penala cine se duce sa reclame la DNA, la Politie

  • Alexe fa curat in Aeroport reclama pe Bodea , banii aia trebuie sa se intoarca la Aeroport ca este mare nevoie de bani fa ceva ca se duce se duce de rapa totul, cum naiba ca numai niste prosti si hoti bantuie pe la Aeroport in ultimii ani, un delegat permanent de la CJ trebuie sa se ocupe de Aeroport

Adauga un comentariu