Local

Iată cum arata proiectul celor două pasarele din Podu Ros. Lucrarea va fi demarată de Primăria Iaşi – Galerie Foto

Publicat: 02 nov. 2020

Primăria Municipiului Iași face un nou pas pentru fluidizarea traficului rutiere continuă prin proiectul de construire a două pasaje supraterane în zona Podu Roş.  Primarul Mihai Chirica a declarat într-o conferință de presă că până pe 3 decembrie municipalitatea așteaptă oferte la o licitație pentru serviciile de proiectare a pasajelor. Procedura de achiziție publică are o prevedere bugetară de 2.194.767,16 lei, fără TVA.

Firma va avea la dispoziție patru luni pentru proiectarea pasajelor. Cele două pasaje vor prelua câte o bandă de circulaţie de pe cele două Splaiuri (direcţia Podul de Piatră – bulevardul Tudor Vladimirescu pe axul Splaiului Bahlui Mal Drept şi direcţia bulevardul Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui Mal Stâng), se vor reuni deasupra albiei Bahluiului în zona podului de peste râu, apoi vor reveni pe cele două maluri ale acestuia.

Pasajele nu vor avea trotuare, dar vor avea prevăzute piste pentru biciclete și suprafeţe de refugiu, asigurând fluenţa circulaţiei auto, cât şi posibilitatea de depăşire a autovehiculelor aflate în staţionare ca urmare a unei avarii.  Cele două pasaje vor avea o lungime de 551,6 metri (pe malul drept), respectiv de 546,6 metri (pe malul stâng). Valoarea totală a investiţiei este estimată la 70.731.219,3 lei, fără TVA, adică 84.170.150,97 lei, cu TVA. Indicatorii tehnico – economici ai obiectivului „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă” au fost adoptați de Consiliul Local pe 20 decembrie 2018. Intenția Primăriei Municipiului Iași este de a finanța construirea pasajelor cu fonduri europene prin exercițiul financiar european 2021 – 2027 sau prin fondul de reziliență.

Comentarii
  • Dece nu luati in considerare si proiectul pasajului pietonal din Podu Ros al celor de la PMP ca ar rezolva multe probleme de trafic in zona si ar fluidiza circulatia atat al masinilor dar si al pietonilor.

  • Primaria sa faca un pasaj subteran in Pacurari unde este Lukoil si Restaurantul Moara de foc, exact in intersectia unde a avut Chirica accidentul in Pacurari, acest pasaj ar rezolva multe probleme de trafic si ar micsora numarul de accidente in aceasta intersectie.

Adauga un comentariu