Aceste rețete de înghețată cu oreo se realizează cu foarte puține ingrediente și sunt foarte ușor de făcut.
Dacă ești iubitor de înghețată și de biscuiți oreo, acest preparat va deveni preferatul tău pentru orice ocazie, fie că este vară sau alt anotimp, este absolut delicios.
De ce ingrediente ai nevoie pentru o înghețată cu oreo
Pentru prima rețetă vei avea nevoie de 400 grame de lapte condensat, de 500 ml smântână pentru frișcă lichidă, de un baton de vanilie și de un pachet de biscuiți oreo.
Începe prin a bate smântâna dulce pentru frișcă pentru aproximativ 10 minute cu mixerul la o viteză medie, până când se întărește. Important de menționat aici este faptul că nu trebuie folosită frișcă vegetală sau una îndulcită, deoarece va ieși mult prea dulce înghețata. Înainte de a bate frișca trebuie să vă asigurați că este foarte rece, deci trebuie ținută în frigider înainte de folosire sau chiar în congelator.
Frișca ideală ar fi cea cu 30% grăsime și fără zahăr. După ce s-a bătut frișca trebuie pusă deasupra crema de lapte condensat și batonul de vanilie, apoi să se amestece foarte bine ca să fie omogen.
Se toarnă compoziția într-un aparat de înghețată și se pornește pentru aproximativ 30-35 de minute, iar la sfârșitul timpului se pun și biscuiții oreo tăiați mai gros și se amestecă pentru încă câteva minute, cât să fie încorporat totul. Se pune înghețata într-o caserolă închisă foarte bine și se pune la congelator pentru cel puțin 2-3 ore.
Dacă nu aveți un aparat special pentru făcut înghețată, se pun biscuiții de la început în amestecul de frișcă și se pune compoziția în caserolă.
Iată o altă rețetă inedită
Ingredientele acestei rețete sunt suficiente pentru 4 porții, timpul de pregătire este foarte scurt, de aproximativ 15-20 de minute și se poate consuma în minim 2-3 ore.
Pentru a o prepara vei avea nevoie de 200 g de frișcă, de 150-200 ml de lapte, de 50 grame de zahăr, de 2 plicuri de zahăr vanilat de 10 grame, de 3 gălbenușuri de ou, de 6-7 biscuiți oreo și de încă câțiva pentru a decora înghețata.
Pentru început pune un vas pe foc și încălzește frișca lichidă și laptele până când aproape fierb, apoi într-un bol se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul vanilat și cel simplu și se bat până devin spumoase. Se toarne încet amestecul cald în amestecul de gălbenușuri și se amestecă până este omogen, apoi se lasă la răcit. Când amestecul de înghețată s-a răcit, mai trebuie bătut încă odată până devine foarte spumos, apoi se taie și se adaugă biscuiții oreo și se pun în mașina de înghețată sau în congelator, dacă nu aveți una. Se scoate înghețata după 2-3 ore, se pune într-un bol și se pot pune topping-uri după preferințe. Se servește în pahare, adaugând câțiva biscuiți oreo întregi și zdrobiți.
Aceste rețete de înghețată cu oreo reprezintă un desert delicios, rapid și accesibil ce poate fi preparat în orice moment al zilei acasă.