Aceste rețete cu ciuperci shiitake sunt foarte sățioase, sănătoase și cu adevărat delicioase, ideale pentru toți membrii familiei.
Aceste ciuperci, originare din Asia de Est, au devenit foarte populare nu doar pentru gustul lor bogat, ci și pentru multiple beneficii pe care le aduc sănătății.
Iată ce rețete poți face cu ciuperci shiitake
Pentru o rețetă delicioasă de paste cu aceste ciuperci vei avea nevoie de 200 grame de ciuperci shiitake, de 1 ceapă, de 2-3 căței de usturoi, de 25 grame de unt, de puțin ulei de măsline, de 25 grame de bacon afumat, de 100 ml de smântână pentru gătit, de parmezan după gust, de pătrunjel verde proaspăt, de 250 grame tagliatelii și de sare și piper alb, după gust.
Începe prin a pune într-o cratiță apa cu sare la fiert pentru paste, iar cât timp se încălzește, curăță și taie ciupercile în bucăți potrivite. Călește într-o tigaie ceapa tocată cât se poate de fin și usturoiul, iar când au căpătat puțină culoare, pune și baconul cubulețe. Lasă totul la prăjit pentru câteva minute și adaugă și sarea și pierul.
Pune pastele în apa clocotită și fierbe-le conform indicațiilor de pe ambalaj. Scoate-le apoi într-un vas și stropește-le cu puțin ulei de măsline. Gătește și ciupercile, apoi adaugă și untul și mai lasă-le până când sunt bine făcute.
Adaugă și smântâna de gătit și puțin din apa în care au fiert pastele, apoi amestecă cu grijă, adaugând și pastele. Dacă mai este nevoie, se mai pune apa de la paste, iar la final se presară pătrunjelul tocat fin și parmezanul ras. Află cum poți face și o plăcintă cu carne și cu ciuperci.
O rețetă simplă și sănătoasă, la cuptor
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 500 grame de ciuperci shiitake, de 6 lingurițe de ulei de măsline, de 1 legătură de pătrunjel, de 1 legătură de ceapă verde și de sare și de piper, după gust.
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt sau cu unt. Ciupercile shiitake se curăță foarte bine cu ajutorului unui prosop umed de bucătărie, apoi se pun în tava pregătită de copt. Stropește-le apoi cu ulei și condimentează-le cu sare și cu piper.
Amestecă totul foarte bine și așează-le într-un singur strat, cu pălăriile în sus. Pune-le în cuptor pentru aproximativ 9-10 minute, apoi scoate-le, întoarce-le și mai lasă-le încă atât timp sau până când devin crocante pe margini. După acest timp, se transferă într-un vas și se adaugă pătrunjelul tocat și ceapa verde.
Acestea pot fi mâncate simple sau integrate în foarte multe rețete, precum în preparate stir-fry, supe, risotto, tocănițe sau salate. Au o aromă lemnoasă, de lemn ars, asemănător ciupercilor champignon sau hibrilor.
Ciupercile au proprietăți medicale dovedite și sunt utilizate în numeroase suplimente naturiste. În Asia, acestea sunt consumate de foarte mulți ani și sunt considerate a fi un medicament pentru sănătate și longevitate, cu un gust delicios.
Aceste rețete de ciuperci shiitake sunt cu adevărat delicioase și sănătoase, datorită proprietăților oferite de aceste ciuperci, dar și de modul în care au fost gătite.