Actualitate

Iată momentul în care elicopterul militar a aterizat în forţă în București – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată momentul în care elicopterul militar a aterizat în forţă în București - FOTO VIDEO
Un elicopter militar a aterizat de urgență într-o intersecție din București

Un elicopter militar care aparţine armatei SUA a aterizat de urgență în București. Din fericire nu s-a produs nicio tragedie. Vorbim despre o problemă tehnică care ar fi condus la o adevărată tragedie. Altfel spus, pagubele au fost minime.

Doar experienţa pilotului a evitat producerea unui incident aviatic. Dacă nu ar fi fost controlat, elicopterul ar fi căzut peste clădirile de pe Aviatoriilor din București. Pe imaginile publicate de stirileprotv se poate vedea faptul că elicopterul se afla înconjurat de mai multe unităţi iar într-un moment, acesta s-a desprins de lanţ şi a aterizat în mijlocul bulevardului.

Pagubele nu sunt mari, elicopterul doborând doi stâlpi iar unul dintre ei a căzut peste o maşină. Procurorii militari au deschis deja un dosar penal şi anchetează modalitatea în care s-a produs incidentul aviatic.

Lucian Bode, ministrul de Interne a vorbit despre incidentul din București

Într-o conferință de presă, ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre incidentul aviatic din București. Acesta a declarat că momentul de panică a fost produs de o defecțiune tehnică. Altfel spus, pilotul a luat decizia potrivită atunci când a observat faptul că pierde din altitudine. Totuși, ministrul susține că în cauză s-a deschis un dosar penal și că cercetările continuă. În altă ordine de idei, ministrul a menționat că, din fericire, nimeni nu a fost rănit dar că există pagube materiale.

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au constatat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulles, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime. Noi am securizat zona. Se dirijează circulația, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai MAI și proprietarii elicopterului.” „, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Vom reveni cu detalii

Sursă foto: Antena 3

Sursă video

 

Adauga un comentariu