Actualitate

Alertă în București! Un elicopter militar a aterizat de urgență în mijlocul Capitalei pentru a evita o prăbușire catastrofală

Publicat: 15 iul. 2021
Elicopter militar a aterizat în mijlocul unei intersecții din București
Elicopterul militar care a aterizat în mijlocul intersecției din București a evitat o adevărată tragedie. Sursă foto: Antena 3

În aceste momente este panică generală în București unde un elicopter militar a aterizat de urgentă în mijlocul Capitalei. Vorbim despre faptul că pilotul a semnalat o defecţiune tehnică şi exista riscul mare să intre în blocurile de pe Aviatorilor.

Altfel, elicopterul a aterizat în sensul giratoriu Aviatorilor în București. Elicopterul militar aparţine armatei Statelor Unite ale Americii şi, conform informaţiilor de la Antena 3.ro se pare că a suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit mai mulţi stâlpi în zona Charles de Gaulle din București. Stâlpii au fost retezați şi au ajuns pe şosea. Traficul este în prezent blocat, la fața locului au ajuns mai multe echipe militare, medicii dar şi pompierii.

Elicopterul militar american este un Black Hawk UH-60

Elicopterul militar aparține armatei americane şi este un model UH-60 Black Hawk. Elicopterul Black Hawk UH-60 atinge o viteză maximă de 357 km/h se află în dotarea armatei americane incă din 1974 dar a suferit de-a lungul anilor mai multe modificări. Altfel spus, Black Hawk UH-60 mai este folosit, conform wikipedia, și de Coreea de Sud, Columbia și Turcia.

Unul dintre cele mai cunoscute incidente în care a fost implicat un astfel de model s-a produs în urmă cu mai mulţi ani, mai exact în 2013 când elicopterul s-a prăbușit între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Acesta prăbuşindu-se în comitatul Cheolwon, situat la frontiera cu Coreea de Nord, în circumstanţe nedeterminate, într-un moment în care Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale comune.

 

Au apărut imagini cu momentul în care elicopterul aterizează în forță pe Aviatorilor din București. Pe imagini  se poate vedea cum elicopterul a aterizat la milimetru.

Lucian Bode a vorbit despre incidentul aviatic din București și a afirmat că s-a deschis un dosar penal

Într-o conferință de presă, ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre incidentul aviatic din București. Acesta a declarat că momentul de panică a fost produs de o defecțiune tehnică. Altfel spus, pilotul a luat decizia potrivită atunci când a observat faptul că pierde din altitudine. Totuși, ministrul susține că în cauză s-a deschis un dosar penal și că cercetările continuă. În altă ordine de idei, ministrul a menționat că, din fericire, nimeni nu a fost rănit dar că există pagube materiale.

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au constatat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulles, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime. Noi am securizat zona. Se dirijează circulația, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai MAI și proprietarii elicopterului.” „, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Reprezentanții Parchetului Militar au declarat că a fost deschis un dosar penal

 

Sursă foto: Antena 3
Adauga un comentariu