National

Iată transparența miniştrilor USR-PLUS! Cătălin Drulă a dat afară o fostă sportivă şi a angajat la CS Rapid un apropiat al partidului

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată transparența miniştrilor USR-PLUS Cătălin Drulă a dat afară o fostă sportivă şi a angajat la CS Rapid un apropiat al partidului
Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor a demis o fostă sportivă și a pus un apropiat al USR-PLUS

În cursul serii de 6 septembrie 2021, Dan Barna anunța, în aplauzele miniştrilor USR-PLUS dar şi a parlamentarilor, faptul că vor ieși din Guvernul condus de Florin Cîțu. De altfel, Cătălin Drulă a ţinut un raport de activitate în care a subliniat transparenta din minister. Totuşi, pe o altă parte, ministrul a semnat ordinul de revocare pe fosta atletă Valy Caucireac din funcţia de director şi președinte al Consiliului de conducere al Cs. Rapid București. În locul ei a fost numit un apropriat al fostului ministru.

Nu este prima oară când în Ministerul Transporturilor se întâmpla aşa ceva. De exemplu, Cătălin Drulă nu l-a dat afară pe Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători după ce acesta a oferit o declarație şocantă.

Cătălin Drulă a dat afară o sportivă de la CS Rapid şi a pus în loc un apropriat de USR-PLUS

Conform datelor existente, Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a dat afară o sportivă de pe funcţia de conducere a CS Rapid iar în locul acestuia a fost numit un apropriat de USR-PLUS. Pare că nouă clasă politică a deprins vechile moravuri.

Prin Ordinul nr.1152 din 3 septembrie 2021, ministrul USR Cătălin Drulă a revocat-o pe fosta atletă Valy Caciureac din funcția de director și președinte al Consiliului de conduce al Clubului Sportiv Rapid București, aflat sub tutela acestui minister.

În locul acesteia, Drulă l-a impus prin Ordinul nr.1153/03.09.2021, pe un apropiat al său, consilierul Mircea Costin Zamfir, care, până să ajungă în minister prestase pentru un ONG din Măgurele păstorit și de Consiliul Județean Ilfov, informează Puterea.

Valy Caciureac a dat un randament bun la CS Rapid București

În spaţiul public ar putea apărea persoane care susţin faptul că Valy Caciureac a fost demisă pentru slabele rezultate. Totuşi, fosta mare sportivă a României a dovedit contrariu, având rezultate deosebite şi a revigorat multe dintre secțiile clubului, iar pe echipa de handbal feminin a adus-o printre cele mai bune 4 din țară. Pentru 2021, bugetul alocat de Ministerul Transporturilor pentru CS Rapid București este 32.045.000 de lei, din care 5.206.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la stadionul Giulești.

Valy Caciureac este laureată cu argint la Jocurile Olimpice de vară din 1984 de la Los Angeles. În anul 1982 a câștigat medalia de aur la Campionatul European de la Atena. La Campionatul European din 1986 de la Stuttgart s-a clasat pe locul 4. Aceasta a stabilit şi un record mondial sărind 7,20 m.

Cătălin Drulă nu este la prima faptă de acest fel din Ministerul Transporturilor

De altfel, fostul ministru al Transporturior nu este la prima abatere. Acesta l-a menţinut în funcţie pe Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, după ce cel din urmă a fost subiectul unui scandal de proporţii. Nici faptul că Ovidiu Vizante ar închiria locomotivele bune la privat iar pe cele vechi le-ar lăsa în circuitul de stat nu l-a convis pe Cătălin Drulă să îl suspende.

Ba din contră, mandatul lui Ovidiu Vizante a mai fost prelungit cu incă două luni.

Adauga un comentariu