Actualitate

Bună guvernare USR lovește din nou! Cătălin Drulă i-a prelungit mandatul șefului de la CFR Călători, Ovidiu Vizante, în pofida scandalului din spaţiul public

Publicat: 17 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bună guvernare USR lovește din nou Cătălin Drulă i-a prelungit mandatul șefului de la CFR Călători Ovidiu Vizante în pofida scandalului din spaţiul public
Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători are mandatul prelungit de către ministru USR al Transporturilor

Faptul că CFR Călători înregistrează zilnic sute de minute de întârziere pare să nu îl deranjeze pe ministrul Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă care a luat decizia de a-i prelungi mandatul șefului de la CFR Călători, Ovidiu Vizante. Nici replica dată de Ovidiu Vizante care i-a spus, după incidentul de la Fetești, unui jurnalist să găsească soluţii pare să nu fi fost de ajuns pentru încheierea contractului.

Întrunit vinerea trecută, Consiliul de Administrație al CFR Călători a aprobat prelungirea cu două luni a mandatului lui Ovidiu Vizante la conducerea societății. Trebuie menționat din capul locului faptul că, deși, formal, decizia a fost a CA, ea a fost luată de ministrul Cătălin Drulă. Acesta numește membrii Adunării Generale a Acționarilor la societățile din subordinea ministerului, care, la rândul lor, îi numesc pe cei ai Consiliului de Administrație

Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, are mandatul prelungit pentru încă 2 luni de către Cătălin Drulă

Cătălin Drulă pare să îl sfideze pe premierul Florin Cîțu care anunțase faptul că l-ar demite pe Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători. În pofida recomandării, directorul CFR Călători nu numai că nu  fost demis dar i s-a prelungit mandatul pentru incă 2 luni. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație care a fost numit la cererea lui Cătălin Drulă. Practic, indirect, decizia de a-i prelungi contractul de muncă pentru incă două luni a fost luată de ministrul Transporturilor.

Mandatul directorului general interimar al CFR Călători, Ovidiu Vizante, expira joi, 19 august 2021, la patru luni de la numirea sa în funcție de către ministrul Cătălin Drulă, în locul lui Dan Marian Costescu.

 

Gafa făcută de Ovidiu Vizante a iscat un scandal mediatic la nivel național

În urmă cu câteva săptămâni, Ovidiu Vizante apărea in spatiul public cu o declaratie extrem de controversată. Acesta a avut o interventie la un post de televiziune in contextul in care un tren plin cu călători si cu zeci de copii a rămas blocat in zona Fetești timp de aproximativ 8 ore. Copiii dar si bătrânii au sunat la acea dată la 112 reclamând faptul că au nevoie de apă, date fiind circumstantele caniculare cu care se confrunta România la acea vreme.

„De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercați, totuși, să vorbiți cu responsabilii, cei care se ocupă de circulație. (…) Cred că e impropriu să spuneți că au stat abandonați (…), încercați să găsiți transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.

Adauga un comentariu