Actualitate

ÎCCJ va decide astăzi dacă acceptă recursul în dosarul Gala Bute. Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare – UPDATE

Publicat: 23 mai 2022
Elena Udrea gesticulează
Elena Uderea rămâne în arest în Bulgaria

UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, luni, pronunțarea pe recursul în casație exercitat de avocații Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, unde fostul ministru a primit o condamnare, în 2018, de 6 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu

UPDATE: Elena Udrea cere rejudecarea procesului Gala Bute. Omul de afaceri Adrian Alexandrov s-a prezentat, luni, la instanța supremă pentru a participa la discuțiile publice din dosarul în care fostul ministru și Rudel Obreja contestă pe cale excepțională decizia definitivă din mega-dosarul de corupție Gala Bute. Este de menționat că Alexandrov nu a fost parte în dosarul Gala Bute și nu are calitate nici în calea extraordinară de atac, recursul în casație.

Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare dacă astăzi judecătorii decid în această direcție. Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, se află pe teritoriul Bulgariei, în arest, acolo unde a fost prinsă în drum spre Grecia, în ziua condamnării. La Kulata a fost prinsă Elena Udrea, adică chiar înainte de trecerea în Republica Elenă.

Procesul din Bulgaria a suferit mai multe amânări, din diferite motive invocate de apărătoarea Elenei Udrea. Scopul ar fi putut fi chiar acest proces de astăzi, zi în care se judecă recursul în casație.

Fostul ministru vrea rejudecarea dosarului, așa cum a subliniat și-n postarea de duminică, de pe pagina sa de Facebook: ”Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ÎCCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal în dosarul Gala Bute.”

ÎCCJ va decide astăzi dacă accepta recursul

ÎCCJ urmează să decidă astăzi dacă acceptă sau nu recursul în casație înaintat de către apărătorii Elenei Udrea în România.

”Dincolo de telenovela fugii Elenei Udrea (neavând vreo măsură preventivă nu putea fi oprită), din ziua de astăzi rămânem cu prima decizie a unei instanțe românești, chiar cea mai înaltă, de refuz al aplicării unei decizii obligatorii a Curții Constituționale. Indiferent de justificarea oferită de existența unei hotărâri CJUE, tot astăzi marcăm prima situație în care se execută o condamnare pronunțată de o instanță în legătură cu care Curtea Constituțională a constatat deja că este nelegal constituită.” scria avocatul Toni Neacșu în ziua condamnării Elenei Udrea. El mai sublinia că: ”Executarea unei hotărâri judecătorești pronunțată de către o instanță (complet) neconstituită potrivit legii deschide calea unor contestații ulterioare la CEDO, unde chiar cred că d-na Udrea va avea șanse. De asemenea, compunerea nelegală a completului (care este deja constatată de către CCR) este motiv de admitere a unui recurs în casație, cale de atac extraordinară deja declarată în acest dosar” și care are termen astăzi.
Comentarii
 • Tupeu de borfasa! Asta a fost toata viata, o borfasa si o golanca! Poate sa se zbata ea ca tot la Targsor ajunge! Asa trebuie sa ajunga si mentorul ei, turnatorul abject, Petrov! S-au catarat si s-au strecurat in poilitica mintind si furand! Locul infractorilor e la puscarie, nu in libertate!

 • Toate mizeriile umane sunt normale în capitalism. Cu atât mai mult în frageda sa pruncie românească .Ce vă revoltă bre romănache bre ? Stați liniștiți la locurili voastre …

 • Udrea i a cumparat pe toti
  Cum adica scapa de inchisoare ?
  A furat milioane de euro si ne rade in nas ?
  Si Alexandrov ,omul cu s…a ar trebui scuturat

 • Sant comvins ca in acest dosar Udrea este nevinovata, totul este pentru a ajunge la fata lui Basescu, dar in alte dosare este VINOVATA ,de unde a avut atatia bani sa traiasca viata de nabab decat din furt.
  SA I SE COMFISTE BANII FURATI SI EI SI TUTUROR BORFASILOR CONDAMNATI LA INCHISOARE
  ESTE USOR SA FACI 1-2 ANI DE INCHISOATRE SI APOI SA AI BANI TOATA VIATA,

 • Pentru unii care au furat și mai mult faptele se prescriu dar pentru ,, Lennuta” care are și un copil nu se poate ? Mă gândesc doare la copil că este nevinovat .Pentru faptele ei aceasta mama o sa fie judecată în fața lui. Dumnezeu .

 • La ce-mi folosește? Ce se demonstrează? Cu ce rezolvă situația României dacă este condamnată? Doar imaginea care în calitate de cetățean roman nu ma avantajează cu nimic! Nu ma bucur de raul nimănui fie prieten sau dușman! Sunt vremuri de rastriste, are un copil de ce ați luat bucuria acelui copil, ce vina are ca trebuie sa fie pedepsita copila prin lipsa mamei!

 • Individa asta de hoață ș șmecheră a avut free la furat de la gura copiilor săraci și flămânzi ai țării, crezând că va fi ministră toată viața.

 • asta nu e justitie daca o scapa de inchisoare pe hoata asta nenorocita si ar putea izbucni o revolta pentru ca nu s-ar aplica legea, dar nu scapa ca procutorii nu sunt cum cred ea si nici judecatorii

 • Folosește copilul ca pe o armă. Șantaj emoțional…Adică atunci când ai fugit ca o lașă, n-ai avut copil? Atunci nu te-ai gândit că suferă? Este o mincinoasă și o profitoare femeia asta. Se gândește doar la ea, nu la copil…

 • Oameni buni ,treziți va și realizați in ce stat trăim ,cu o justiție coruptă cu salarii de nababi și pensii speciale,mai mari că în țările dezvoltate.De treizeci de ani dormim cu toții și o șleahtă de politicieni ignoranți și aserviți ne conduc și noi dormim fara nici o atitudine ne merităm soarta au distrus și vândut toate bogățiile noastre și încă o fac .Nu vedeți că fac circ cu noi,procese cu condamnări și apoi sunt ” scăpați ” in alte tari care râd de noi ,nici un prejudiciu recuperat .

 • Elena Udrea daca a fost condamnata de justitia din romania trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa si statul bulgar nu trebuie sa o protejeze si sa itrimta oachet inapoi in tara.

 • Hoață,borfașă,nenorocită etc.Halal comentariu,halal educație.Vai steaua voastră.Nu așa se comentează civilizat.Eu cred în nevinovăția acestei femei atâta timp cât a revenit în țară din Costa Rica.Vezi cazul Bica.A crezut că va avea parte de un proces corect.Din păcate e cu trimitere directă.

 • Cum vrei să o numim pe această doamnă cleptomană? Albă că zăpada,te mulțumește?Vai de bipul nostru cu așa specimene care apără hoția.

 • Nu vi rusine luptati din răsputeri ss o salvați pe cea mai mare excroaca din toate timpurile care a furat a fugit din Tara si voi ii faceti pe plac aceste femfemei numai bine.Bani nu-i luati si acum vreti sa o scăpați de pușcărie.Sa va fie rusine justitia de doi lei.

 • Un copil nu se face pentru a fi folosit drept scut împotriva răspunderii penale.Nu ați înțeles că acest copil a fost programat in acest scop? Ce îi mai plângeți atâta de milă? Oricum ,și cu mama in pușcărie o s- o ducă mai bine decât mulți copii care au du- o rău pt.ca părinților li s- au tăiat salariile cu 25% pt.ca îmbuibată asta și alții că ea sa o duca bine

 • Mă întreb ce a muncit fata Elenei Udrea de are in cont 2 milioane și ceva depuși pe numele ei .La fel niste milioane depede pe numele mamei Elenei.Nimeni nu verifică aceste milioane de unde le au.Referitor la pretențiile revendicate e Elena Udrea sa nu uite ca familia ei era ,tatăl șofer și mama femeie de serviciu(,țigancă)deci asta ce lux revendică ea.si nu mai poate suporta o viață normală.

 • atat timp cat magistratii nu raspund pentru munca lor,,justitie,,cum raspund cei cu alte profesii,,justitie,, nu o sa existe decat divina sau cea facuta cand cutitul ajunge la os

 • Cea mai simplă pedeapsă,este ca statul să recupereze prejudiciul + încă ceva mai mult ,să i usture conturile și buzunarele .Valabil pt.toți furăcioșii care devalizat țara.

 • pensii speciale salarii de nababi si noi vai de capul nostru. nu o mai compatimiti pe lenuta . sa stea langa leni care sa dus.

 • trebuie reeducare prin detentie si recuperarea prejudiciului , alta cale nu exista ….toate tertipurile avocatesti de a o scapa pe infractoare tb sa inceteze ,astfel se va crea un precedent ,ca poti scapa de pedeapsa in romania oricat de mult ai fura , ori asa ceva nu este permis si de „competenta” justitiei sa socializezi cu infractorii si sa te targuiesti cu ei , vreti asa , va convine asta, s au asta „doamna „udrea lenuta ???nu se poate asa ceva ….justitia este un domeniu sacru si vechi ,din antichitate , legile se concepeau pe doua paliere ,drepturi si obligatii, sa aperi dreptatea si sa condamni faradelegile , coruptia, furtul, crima ,sodomia si altele…..de cand a devenit acest domeniu extrem de important in existenta unui stat, motiv de vociferare , negociere, targuiala ca la piata ?????????????? sa se termine odata acest circ mediatic care aduce grave prejudicii de imagine justitiei si statului de drept. elena udrea o NIMENI de altfel a uitat cine a fost si unde a ajuns….pt. oamenii cinstiti nu exista scurtaturi ,pt indivizi gen udrea „inaltarea” a fost rapida dar efemera . ea nu tb.sa constituie un exemplu pt.nimeni , asa ‘NU”. JUSTITIA SA ISI FACA TREABA RAPID SI FARA COMPROMISURI SI REGRETE. CINE GRESESTE PLATESTE.

 • Dar rizi ministra care a făcut pîrnaie din cauza mezinei lui bășinescu ( petrov) na avut și ea copii ——-așa că nu o mai plîngeți pe puți (nuți ) de pleșcoi excroaca petrovistă

 • Nici nu stiu retardatii cat s-au putut indatora unei propagande abjecte si jeggoase ,
  atunci cand un turnator bun il toarna pd Voiculescu la popor …are si odrasla insipida si
  de fel libidinoasa de militian anchetator , cum sa-si desmierde bossul prin spate si prin pantaloni , Ursule esti aceeasi lipitoare perfida sidizgratioasa …

 • Indiferent de situație,este și dumneaiei un suflet de mama de copil ,sa ne vedem fiecare suflet de noi ,de noi înșine,că nu știm cît vom mă fi aici,eu așa cred,iar dacă greșesc cu aceste ronduri scrise de mine ,va rog să mă iertați!.

 • Femeia asta trebuie să fie judecata împreună cu bețivul de Petrov pentru că au uneltit amândoi și au luat din banii salariaților și pensionarilor,și nu s-au gândit la copii acestora.

 • Doamne dar ce comentarii ! De neimaginat, oamenii ăștia n-au alte preocupări! Sânt instituții care să decidă soarta unui om, probabil sânt ceva nereguli care s-au produs în procesul asta atât de controversat.Ei știu mai bine decât toți comentatorii care-și dau cu părerea,care habar n-au de această situație,oare toți aceștia sânt atât de corecți???🙏

 • Eu le-aș confisca averile,banii din conturi i-aș lăsa o sumă să trăiască decent.Ca ln pușcărie tot pe banii românilor stau.Si lui Oprescu și la toți care au girat.

 • LUATII BANI CARE IA FURAT SI LASATI-O SA MUNCEASCA SA ISI CREASCA COPILU,dar pentru cei care au judecato si o bijbie cu procesele sa le fiie rusine RUSINE RUSINE ne-ati facut de rusine in intreaga lume HUUUUU!

 • Absolut corect….recuperarea prejudiciilor și sa nu mai aibă vreodată posibilitatea din punct de vedere legal sa mai ocupe functii din care sa poată sa ajungă la borcanul cu miere…..sa trăiască dintr-un salariu în funcție de pregătirea fiecăruia….nu ajuta la nimic faptul ca sunt condamnați nu știu câți ani,ani pe care oricum nu-i vor face acolo și sa rămână cu atâta amar de avere pe care au furat-o din buzunarele noastre….tocmai aici e hiba:”candideaza”,”ies câștigători în alegeri”,fura cât pot în perioada mandatului ,sau mandatelor și nu-si fac griji de viitor,ca oricum ar fi nu vor face pușcărie…..și mai alea vor rămâne cu tot ce au prejudiciat în perioada când au fost în fotolii…..deci nu ne ajuta la nimic faptu ca nu se vor recupera prejudiciile…..daaa dacă s-ar recupera prejudiciile,ar face pușcărie pt faptele lor și apoi n-ar mai avea acces la fotolii ci doar la locuri de munca de unde n-ar mai putea face asemenea fapte….abia atunci probabil s-ar face curățenie și am putea spera ca vor mai fi și oameni corecți și patrioti(care sa nu asculte doar de ordinele de afara)…..abia atunci România ar prospera……asa nu vom putea spera la nimic bun….preturile urca ori de câte ori se mărească salariile, sau pensiile,nu vom putea ajunge niciodată la puterea de cumpărare pe care o are Franța,Italia,Anglia ,Germania etc…nu au niciun avantaj sa-i ajungem din urma….cine le-ar mai fi sluga când ar putea foarte bine sa muncească aici și sa fie plătit ca afara?…

 • A facut un plod pentru centru la inaintare!!…viata de Nabab..Ce lectii primit de stie cum si unde sa fuga!! Joc de glezne
  Basiste!!

 • A facut un plod pentru centru la inaintare!!…viata de Nabab..Ce lectii primit de stie cum si unde sa fuga!! Joc de glezne
  Basiste!!

 • S a uitat de doamna Ritzi din Petroșani,bolnavă cu copil Mic pe care au pus o la înaintare,câți ani a făcut de închisoare,se uită

 • Liberate sa renunte la toata averea si sa renunte la lucs so ia de la sa-si creasca fetita da-ti libertate! spune:

  Daca doamna Udrea vrea

 • Parerea mea e sa nu mai bagam in seama escroaca asta! La fel cum apare in media si comentariile despre clanuri, interlopi.Astia trebuie sa fie numiti asa cum sunt golanca, hoata, puscariasi. Atunci poate ar pleca capul!

 • Mai bine i-ar confisca averea, ei si tuturor celor care au furat timp de treizeci si ceva de ani si sa fie lasati liberi, cu un salariu minim sau o pensie minima si sa traiasca ,,bine”.De ce sa le platim din banii nostri conditiile de lux din puscarie?

 • Dacă Justiția dezamăgește să o scape pe hoața asta cât și pe alții la fel ca ea înseamnă că România nu mai există pe harta lumii. În acest caz să nu vă mirați de huiduielile tinerilor, și să vă feriți să nu fiți judecați de ei ”cândva”.

 • Daca se nasteu in China ,atît Băsescu, Udrea Stanciu de zece ani erau scoși de pe stadion cu cu cearceafurile pe fata.

 • Daca se nasteu in China ,atît Băsescu, Udrea Stanciu de zece ani erau scoși de pe stadion cu cu cearceafurile pe fata.

 • Multa lume este revoltata ca, sa nu fie condamnata la inchisoare ok, sunt de acord dar, sa i se comfiste averea total sa traiasca si ea din munca , sa îsi creasca copilul din 2000 de lei asa cum si noi gandacii ca asa suntem noi vazuti de astia care fura din sacul statului sa vada cu este sa fi corect, la oamenii de rand daca cad intr-o greseala cat de mica ar fi, sunt condamnati ani grei de inchisore si nu se mai gandeste nimeni la ei ca au si ei nu un copil ci piate 5 copii , inchisoarea, nu este facuta pentru astia care fura cu sutele de milioane de euro ci pentru astia care fura 3 pâini sa dea la copii lor care nu au ce mânca, le doresc ca astia care au furat de la gura copiilor nostri ca ei sa traiasca bine, sa ajunga in focul iadului ca acolo merita sa fie si atat !!!

 • Asta cand a vazut ca se ingroasa treaba a puso de un copile ……nevinovat de alfel..acum se plange ca are copil acasa serios_-+?

 • Asta e Romanika- tara jegurilor de procurori- judecätori. Toti slugi imbecile. O sä cräpati curänd de boli- säräcie- Noi rädem aici la London. Romänii= gunoaiele Europei.

 • A fost mediatizat un caz in care o batrana a fost condamnata ca a furat o paine, oare care este diferenta este intre ea si batrana, sa intelegem ca in tara asta cu cat prejudiciul este mai mare cu atat sansa de a scapa de inchisoare este mai mare. Tot furt se numeste.

 • Elena nu va face puscarie deoarece fostul ei iubit din tinerete este actualmente ministru al justitiei.Acesta a prezentato clasei politice pe post de fetita de companie la inceputul aniilor 2000, aranjind cuplajul cu cocos apoi cu ratatul marinar, carora le-a tinut companie orala peste 10 ani.

 • Nu va face puscarie! Ii mituieste pe toti, romani, bulgari, americani!

  Eu vreau sa stiu CE AU FACUT CU BANII LUATI DIN VENITURI DE 25% ?!?!?!?!?

 • La pușcărie cu ea. Când afișa genti de mii de euro pe când era ministru p..i cum era. Are copil și ea ce sa spun . Să își ia cu ea și un sac de tampoane că asta ia lipsit cel mai mult data trecuta la pușcărie.👹👹👹👹

 • Da se pare caci in RO autoritatile se uita la noi oamenii de rind precum la gindaci ,cine a scris asta cu citeva comentarii mai sus a avut dreptate.

 • Nu-ți e vinovata.Dar de ce justiția de atâția ani o scalda?Condamna numai pe alese.Cum le convine .O lasă moarta atâția ani și când nu au ei nimic de pierdut se dau zmei.Pentru noi nu se schimba nimic ori face Udrea pușcărie sau nu.E prea târziu sa mai însemne ceva.

 • OAMENI BUNI URA DUMNEAVOASTRA NU AJUTA LA NIMIC BUN !!! FAPTELE AU AVUT LOC INTRO TARA CU 1 SIST „TICALOSIT” CUM SPUNEA EXPRESEDINTELE EI. AROAPE 4 MIL. CETATENI AU AVUT CARNET PCR ! E FIRESC CA TRANZITIA SA DUREZEAI MULT CA-N ALTE PARTI. VEZI SIMULACRUL DE PROCES AL CEAUSESTILOR. ETC, ETC. SECURITATEA CONDUCE PRIN SERVICIILE SALE SECRETE IN TOATA LUMEA. SI IN SUA SI IN RUSIA SI IN CHINA , ETC, ETC. VOR MAI DURA 25-30 ANI PANA NE VOM DEZMETICI. DAR CINE VA SUPRAVIETUI. EU NU
  DAR POATE VIITORII MEI NEOTI, PE CARE INCA NU-I AM SANATATE TUTUROR. SU
  NT 1 ANTICOMUNIST CONVINS CARE NU A FOST NICI UTC-IST, DAR COMUNIST NICI ATAT !

Adauga un comentariu