Pentru faptul că mâncarea preparată în casă este mai sănătoasă față de cea din oraș, ideile de mâncare gătită sunt din ce în ce mai căutate. De cele mai multe ori tindem să cumpărăm mâncare chinezească din oraș deoarece nu este la fel de gustoasă ca cea de acasă sau aveți nevoie de prea multe ingrediente. Însă, aceste două rețete se gătesc simplu și rapid, iar dacă veți respecta întocmai pașii veți obține același gust aromat.
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai apreciate. Sosul celor două rețete combină gustul ușor dulce cu cel acrișor satisfăcându-vă papilele gustative. Dacă vă doriți și ceva dulce care să nu vă ia prea mult timp, puteți încerca prăjitura rapidă și ieftină.
Idei de mâncare gătită – Pui dulce acrișor
Puiul dulce acrișor este unul din cele mai delicioase preparate din bucătăria chinezească. Combinația dintre dulce și acru în cazul acestei rețete este ideală. Pentru rețetă veți avea nevoie de 500 grame de pui tăiat cubulețe pe care îl veți amesteca cu trei linguri de amidon. Ulterior, se va prăji în 2 linguri de ulei de palmier pentru ca gustul să fie cât mai aproape de rețeta originală. Însă se poate prepara și în ulei de măsline sau floarea-soarelui. Puiul se va întoarce pe ambele părți pentru a se rumeni. După ce este gata, acesta va fi scos din tigaie, apoi se va pune la călit o ceapă medie tocată julien cu o jumătate de morcov tăiat fâșii și o jumătate de ardei verde. Acestea vor fi lăsate timp de 2 minute pe foc.
Carnea de pui se va adăuga din nou în tigaie peste legume și se vor mai lăsa încă două minute. Ulterior se vor pune 6 rondele de ananas tăiate bucățele și 150 mililitri de supă de pui. Lăsați timp de 2 minute să fiarbă, apoi adăugați o lingură jumătate de oțet chinezesc, trei linguri ketchup, două linguri de soia și zahăr. La final se vor pune încă două linguri de amidon în 50 mililitri de supă, apoi se toarnă în tigaie. Se pune sare după gust, iar când observați că sosul se îngroașă, puneți puiul dulce-acrișor pe un platou. Acesta poate fi servit alături de o porție de orez sau noodles.
Pui chinezesc cu sos de lămâie rapid și gustos
Această rețetă chinezească delicioasă se prepară în aproximativ 25 minute. Ca majoritatea preparatelor chinezești și aceasta este pe bazată pe pui. Rețeta este una clasică, iar dacă doriți ceva mai dulce puteți opta pentru pui cu sos de portocale, tot de origine chinezească. Puiul cu sos de lămâie poate fi consumat alături de orez prăjit sau fiert. Pentru început veți avea nevoie de 500 grame de pui, 80 grame amidon și 80 grame făină. Veți începe prin a tăia puiul julien și îl veți presăra cu sare.
Într-un castron veți prepara sosul pentru pui format din 50 mililitri apă, 30 mililitri lămâie, 40 grame zahăr tos, o lingură vin și o lingură sos soia. Puiul se va pune peste sos și se va lăsa timp de 30 minute la frigider. După ce îl scoateți, se va tăvăli prin făină cu două lingurițe de amidon. Sosul rămas, nu îl aruncați pentru că îl veți folosi la final. După ce puiul este acoperit de făină, într-o tigaie cu ulei încins se va prăji pe ambele părți până va fi rumenit. La final se va adăuga peste pui sosul de lămâie cu o lingură de miere de albine și se va lăsa timp de un minut pe foc. Când observați că sosul se îngroașă presărați câteva semințe de susan. Mâncarea este de preferat să fie servită imediat deoarece a doua zi nu va mai fi la fel de gustoasă.
Ideile de mâncare gătită din bucătăria chinezească sunt ușor de preparat fiind gata în aproximativ 30 minute. Dacă nu vă place să stați prea mult în bucătărie puteți încerca și ideile de mâncare rapidă pentru mic dejun și prânz.