Culinar

Prăjitură rapidă și ieftină. Desertul pe care îl poți face cu ceea ce ai la îndemână acasă

Publicat: 06 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură rapidă și ieftină. Desertul pe care îl poți face cu ceea ce ai la îndemână acasă
Prăjitura rapidă și ieftină fără coacere cu pișcoturi este îndrăgită de cei mici fiind delicioasă, fructele din compoziția prăjiturii oferindu-i un gust fresh

Tot mai multe persoane căută o prăjitură rapidă și ieftină din cauza lipsei timpului. Puteți opta pentru desertul cu pișcoturi fără coacere ce vă va răpi doar o oră din timpul prețios. Acesta este simplu de preparat și se gătește cu doar câteva ingrediente pe care le aveți acasă. Fiind preparată integral în casă, este o prăjitură foarte sănătoasă.

Din ce în ce mai multe persoane sunt în căutare de rețete simple și rapide pentru a nu mai pierde mult timp în bucătărie. Din această cauză, prăjitura fără coacere este perfectă atunci când doriți să gătiți ceva dulce și rapid.

Prăjitură rapidă și ieftină cu pișcoturi

Majoritatea persoanelor sunt mai mult pe fugă în ziua de astăzi. Tot mai mulți dintre noi trebuie să ne împărțim între job, casă și timp liber. De aceea mamele caută tot mai multe rețete de prăjituri pentru cei mici care se fac rapid, cu ingredientele pe care e au la îndemână în casă. Una dintre aceste rețete este prăjitura cu pișcoturi fără coacere. Aceasta se face rapid, având nevoie doar de o oră la dispoziție. Ingredientul principal al rețetei este desigur o jumătate de pachet de pișcoturi. Puteți opta pentru orice timp. Pentru rețetă veți mai avea nevoie de un compot de fructe, de oricare doriți. Acesta poate fi din comerț, dar poate fi făcut și în casă. Frișca o veți face cu 400 grame de smântână cu o grăsime de minimum 30 la sută. Dacă aveți un tub de frișcă din comerț, puteți opta pentru acesta. Însă cea de casă este mult mai gustoasă și sănătoasă.

Pe lângă acestea, veți mai avea nevoie de o cutie de iaurt simplu sau cu fructe de 700 grame și 15 grame gelatină. Pentru decor puteți opta pentru 2 cuburi de ciocolată simplă, cu lapte sau neagră, însă nu fie cu alune sau fructe. De asemenea, pentru rețetă veți mai avea nevoie de un ingredient pe care cu siguranță îl aveți în casă, 75 mililitri apă rece și 2 linguri de zahăr pudră.

Prepararea desertului fără coacere

Mai întâi vom prepara frișca, mixând foarte bine smântâna, până ce își dublează volumul. Ulterior se va adăuga zahărul pudră și se va mai bate aproximativ două minute. Pentru frișcă veți avea nevoie de 100 grame zahăr pudră ca să obțineți în jur de un kilogram de frișcă. Pentru aromă puteți adăuga și o păstaie de vanilie sau o esență. După ce frișca este gata se va amesteca cu iaurtul de sus în jos cu ajutorul unei spatule. Gelatina se va pune împreună cu cei 75 mililitri de apă și se va lăsa timp de 10 minute. Între timp veți desface compotul și veți separa fructele de zeamă. În funcție de mărimea acestora, le puteți tăia în bucățele mai mici. Fructele se vor adăuga în compoziția de iaurt cu frișcă. Într-o tavă sau pe un platou mai mare se vor pune un rând de pișcoturi înmuiate în zeama de la compot.

Gelatina se va pune într-o baie de aburi pentru a se topi, apoi veți lua o lingură de iaurt cu frișcă și o veți amesteca bine. Ulterior se va mai adăuga încă o linguriță după care amestecul obținut se va pune în întreaga compoziție de iaurt și frișcă. Este recomandat să nu amestecați mai multe linguri de iaurt cu gelatina deoarece din cauza temperaturii se vor face cocoloașe. Întreaga compoziție se va pune peste pișcoturi. Deasupra acesteia se vor mai adăuga un rând de pișcoturi trecute prin zeama de compot. La final veți înveli tava cu o folie alimentară și o veți lăsa la rece până a doua zi. În ziua următoare puteți decora prăjitura după bunul plac. Puteți opta pentru încă un rând de frișcă și ciocolată rasă deasupra sau puteți lăsa doar două cuburi de ciocolată rasă deasupra.

Prăjitura rapidă și ieftină fără coacere cu pișcoturi este îndrăgită de cei mici fiind delicioasă, fructele din compoziția prăjiturii oferindu-i un gust fresh. Pe lângă acest desert mai puteți încerca negresa cu cremă de zahăr ars care este la fel de rapidă sau brioșele pufoase de post.

Adauga un comentariu