Din lumea filmului

Idila dintre Laurence Olivier și Vivien Leigh

Publicat: 05 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Idila dintre Laurence Olivier și Vivien Leigh
Idila dintre Laurence Olivier si Vivien Leigh

Idila dintre Laurence Olivier și Vivien Leigh. Cei doi s-au cunoscut pe platoul de filmare a filmului The Mask of Virtue, unde s-a dezvoltat o prietenie armonioasă.

Între Olivier și Leigh s-a declanșat o atracție puternică în timpul filmărilor la Fire Over England. Imediat după asta între cei doi a început o adevărată poveste de dragoste.

Vivien Leigh a fost foarte atrasă de romanul Pe aripile vântului, scris de Margaret Mitchell. Aceasta i-a cerut impresarului să o sugereze lui David O. Selznick, care plănuia realizarea unui film.

Ea a declarat unui jurnalist:

„Eu am primit rolul lui Scarlett O’Hara”

Cunoscutul critic de film al acelei perioade, C. A. Lejeune, şi-a amintit o conversaţie care a şocat lumea. Vivien Leigh spunea că:

„nu-l va juca pe Rhett Butler, dar eu ar trebui să joc rolul lui Scarlett O’Hara. Așteptați și veți vedea”.

Idila dintre Laurence Olivier și Vivien Leigh

Leigh a jucat rolul Ofeliei, din tragedia Hamlet, la teatrul Old Vic într-o producție a lui Olivier.

Câțiva ani mai târziu, Olivier și-a amintit de un incident de-a lungul căruia Leigh și-a schimbat foarte repede starea de spirit în timp ce se pregătea să intre pe scenă.

Fără o provocare aparentă, ea a început să țipe la Olivier, pentru că ulterior să se liniștească brusc. Ea a fost capabilă să interpreteze rolul fără nici o problemă, iar în ziua următoare ea a revenit la normal, fără a-și reaminti de acest incident.

Aceasta a fost prima dată când Olivier a asistat la un astfel de comportament al lui Leigh.

Cei doi s-au mutat împreună deși Holman (soțul lui Leigh) și soția lui Olivier, actrița Jill Esmond, au refuzat să accepte divorțul.

Leigh a apărut alături de Robert Taylor, Lionel Barrymore și Maureen O’Sullivan în producția A Yank at Oxford (1938). Acesta a fost  primul dintre filmele în care a jucat ea și care a primit o atenție deosebită în S.U.A..

De-a lungul producerii filmului ea a câștigat reputația unei persoane dificile și iraționale, iar Korda i-a spus impresarului său că, în cazul în care ea nu își revizuiește comportamentul, el nu îi va reînnoi contractul.

Următorul său rol a fost cel alături de Charles Laughton, în producția St. Martin’s Lane (1938).

Adauga un comentariu