Local

Ieri, 116 ieșeni au fost diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus! Spitalele suport COVID-19 sunt pline, iar numărul de decese a ajuns la 163!

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieri 116 ieșeni au fost diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus Spitalele suport COVID-19 sunt pline iar numărul de decese a ajuns la 163
Ieșeni plimbându-se pe stradă, cu măștile de protecție pe față

Ieri, la Iași au fost raportați 116 ieșeni pozitivi la infecția cu coronavirus. Spitalele suport COVID-19 sunt pline de câteva săptămâni bune, iar numărul de decese a ajuns la 163. În doar 24 de ore, 4 persoane diagnosticate cu COVID-19 s-au stins în secția de Terapie Intensivă. Medicii sunt epuizați

De câteva zile bune, Iașul raportează în fiecare zi peste 100 de noi infectări cu COVID-19. Ieri s-au raportat 116 cazuri noi și 4 decese. Numărul de pacienți care au murit la Iași, din martie și până în prezent, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 163. În ceea ce privește gradul de ocupare al paturilor, inclusiv paturile din Terapie Intensivă, ieri erau ocupate 407 dintre cele puse la dispoziție pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. Dintre acestea, 27 sunt paturi în secțiile de Terapie Intensivă. Medicii privesc cu îngrijorare la perioada ce urmează.

Din martie, la Iași s-au diagnosticat pozitiv la infecția cu COVID-19 un număr de 5.673 persoane

În numai 7 luni de zile de la declanșarea pandemiei de COVID-19, la Iași au fost confirmate 5.673 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.087 au fost externate, iar restul au fost asimptomatici sau cu forme ușoare și nu au necesitat internare într-o unitate medicală. De la începutul pandemiei de coronavirus, la Iași au murit 163 de persoane după ce au fost infectate cu noul tip de virus. Medicii spun că incidența deceselor este crescută la pacienții care suferă și de alte comorbidități. Pe listele celor care au decedat intră pacienți cu diabet zaharat, cu boli cardiovasculare sau obezitate. Ieri, secțiile de Terapie Intensivă din Iași erau ocupate la capacitate maximă cu pacienți care luptă pentru viața lor.

La Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași s-au internat primii pacienți cu COVID-19

În acest weekend, din cauza aglomerației din spitalele care îngrijesc pacienții cu COVID-19, autoritățile au pus în practică planul de rezervă. Conform ordinului de ministru, Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a devenit unitate suport COVID-19. Nici bine nu a fost făcut anunțul că primii pacienți au fost deja transferați la Clinica II medicală din cadrul spitalului.

„Am internat deja primii 4 pacienți diagnosticați cu coronavirus. Unii sunt asimptomatici, alții suferă de forme ușoare ale infecției cu COVID-19. Ne așteptăm ca zilele acestea unitatea medicală pusă la dispoziție pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus să ruleze un flux mare de pacienți. Clinica II medicală este un pavilion separat de restul spitalului, loc în care până acum îngrijeam pacienții suspecți de coronavirus. În urma ordinului de ministru, cele 65 de paturi au fost pregătite pentru pacienții diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus”, spune ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Mergeți la racla Sfintei Parascheva, dar păstrați măsurile de protecție enunțate”

Medicii se gândesc cu îngrijorare la zilele ce urmează. Odată cu poposirea pelerinilor la racla Sfintei Parascheva și a aglomerației care va veni la pachet cu această sărbătoare, medicii preconizează că vom asista la o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Chiar dacă de nenumărate ori au transmis mesajul de a se păstra măsurile de protecție și distanțare, de această dată rugămintea de a le respecta este și mai puternică.

„Facem apel către populație să respecte măsurile de protecție și distanțare, mai ales în acest context în care nu mai sunt locuri în spitalele suport COVID-19. Mergeți la racla Sfintei Parascheva, dar păstrați masurile de protecție enunțate de noi, medici și autorități, încă de la începutul pandemiei de COVID-19”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu