Local

Ieșean acuzat de tentativă de omor, pus în libertate de îndată! Culmea, decizia vine după ce agresorul a fost condamnat! Judecătorii ieșeni au confiscat de la individ și un briceag! (Exclusiv)

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean acuzat de tentativă de omor pus în libertate de îndată Culmea decizia vine după ce agresorul a fost condamnat Judecătorii ieșeni au confiscat de la individ și un briceag Exclusiv
Judecătorii ieșeni au decis ieri punerea în libertate a unui bărbat acuzat că a vrut să facă moarte de om

Un individ a fost pus în libertate de magistrați, deși este acuzat că a vrut să facă moarte de om. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Mihai Atodiresei la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru tentativă de omor. Pe lângă aceasta, instanța a confiscat de la individ și briceagul folosit la comiterea infracțiunii

Un ieșean acuzat că a vrut să facă moarte de om a fost pus în libertate de magistrați! Culmea, decizia vine după ce agresorul a fost condamnat! Mai mult, judecătorii ieșeni au confiscat de la individ și un briceag! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Mihai Atodiresei la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru tentativă de omor.

„Instanța constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Mihai Atodiresei și dispune punerea sa în libertate, de îndată, dispoziția de punere în libertate fiind executorie. Dispune confiscarea specială, de la inculpatul Mihai Atodiresei, a unui cuțit tip briceag, cu buton de deschidere a lamei cu mâner din lemn (prevăzut cu gardă metalică pentru deget și 4 perforații metalice circulare la capătul acestuia), cu dimensiunea totală de 25 de centimetri, lungimea lamei de 11 centimetri și lățimea de 2 centimetri, ce a fost utilizat la comiterea infracțiunii”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Mihai Atodiresei, acuzat că a vrut să facă moarte de om

Individul a fost obligat de magistrați să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Vlădeni sau la Liceul Tehnologic Vlădeni, din județul Iași, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. De asemenea, magistrații l-au pus și la plată pe Mihai Atodiresei.

„Instanța admite, în parte, acțiunea formulată în cauză de partea civilă Gabriel P. Îl obligă pe inculpatul Mihai Atodiresei să-i plătească acesteia sumele de 2.000 de euro, cu titlu de daune morale, precum și 57 de lei, cu titlu de daune materiale. Respinge celelalte pretenții formulate de partea civilă”, au adăugat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul ieșeanului Mihai Atodiresei a început pe data de 10 decembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce, de pe data de 22 octombrie 2020, ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv. Conform anchetatorilor, pe data de 17 octombrie 2020, Mihai Atodiresei a fost implicat într-un conflict spontan cu un cunoscut, moment în care a pus mâna pe un briceag, cu care a înjunghiat victima, respectiv pe Gabriel P.

Victima, transportată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

La scurt timp, autoritățile au fost alertate despre producerea incidentului din localitatea Vlădeni printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași. Medicii care au tratat-o au concluzionat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite.

Astfel, oamenii legii au pornit în căutarea agresorului și au ajuns la Mihai Atodiresei. Acesta a fost săltat și dus la Institutul de Psihitrie „Socola”, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Specialiștii au constatat că acesta a avut discernământ, astfel că ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Adauga un comentariu