Local

Ieşean, arestat preventiv pentru trafic de minori

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieşean arestat preventiv pentru trafic de minori
Un bărbat a recrutat o minoră de 17 ani prin metoda loverboy

Decizie de ultimă oră a magistraților Tribunalului Iași. Constantin Romeo Hurdui, un bărbat din Iași, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru trafic de minori.

„Tribunalul Iaşi Dosar nr. 4714/99/2020 – minuta – ÎN NUMELE LEGII, DISPUNE: În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 298D/P/2020, cu privire la inculpatul Hurdui Romeo Constantin şi, în consecinţă:

În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Hurdui Romeo Constantin, în prezent deţinut în C.R.A.P. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, faptă prevăzută de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. a rap. la art. 210 alin. 1 lit. b din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 01.10.2020 până la data de 30.10.2020, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Hurdui Romeo Constantin.

Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, ca neîntemeiată. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Parchetul de pe lângă ÎCCJ-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 01.10.2020, ora 16:15. Judecător de drepturi şi libertăţi, Isepciuc Elena Raluca.”, se arată în minuta Tribunalului Iași.

Două persoane, reținute pentru trafic de minori

La data de 29.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că o grupare infracțională, condusă de către o inculpată, a recrutat și a exploatat sexual mai multe victime minore aflate într-o situație material precară și lipsite de suport familial.

Metoda „loverboy”

Recrutarea victimelor s-a realizat prin metoda „loverboy”, acestea fiind exploatate intens, pe parcursul mai multor luni și transferate în diverse locații închiriate în regim hotelier, membrii grupării obținând astfel venituri substanțiale de pe urma lor.

La data de 29.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, în urma cărora au fost ridicate diferite sume de bani, telefoane mobile și bijuterii.
În cursul zilei de ieri, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adauga un comentariu