Local

Ieşeanca Andreea Prisăcariu a cucerit al doilea titlu ITF din 2021, în Turcia. Tenismena a câștigat patru meciuri de simplu în trei zile

Publicat: 04 apr. 2021
Ieșeanca Andreea Prisăcariu (România, 589 WTA) a cucerit al doilea turneu ITF din acest sezon, la Antalya, învingând-o în finală pe Ane Mintegi Del Olmo (Spania, 766 WTA), scor 6-3, 7-5!

Ieșeanca Andreea Prisăcariu (România, 589 WTA) a cucerit al doilea turneu ITF din acest sezon, la Antalya, învingând-o în finală pe Ane Mintegi Del Olmo (Spania, 766 WTA), scor 6-3, 7-5!

Andreea Prisăcariu este campioană pentru a doua oară în acest sezon, după ce și-a adjudecat un nou titlu la Antalya, în cadrul unui concurs dotat cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari!

Prisăcariu a făcut spectacol total în această săptămână, câștigând patru meciuri de simplu în trei zile! Andreea a disputat două meciuri vineri, apoi sămbătă s-a impus într-un maraton de trei ore, pentru ca duminică să triumfe în minimum de seturi în finala cu Ane Mintegi Del Olmo.

Andreea Prisăcariu a cucerit al doilea titlu al sezonului la turneul ITF din Turcia

Andreea Prisăcariu, cea mai promițătoare jucătoare din noua generație a tenisului românesc, continuă să impresioneze în circuitul ITF! Sportiva din Iași a câștigat al doilea titlu al sezonului și al patrulea al carierei! Prisăcariu are acum în palmares două trofee adjudecate la Tabarka (Tunisia), în 2019, și touă tiluri câștigate la Antalya (Turcia), în 2021 – februarie, respectiv martie.

Andreea Prisăcariu (21 de ani) nu a avut emoții în finala cu Ane Mintegi Del Olmo (17 ani), dar meciul s-a întins, totuși, pe durata a două ore! A fost un festival de break-uri la Antalya, Prisăcariu reușind nu mai puțin de 8 game-uri pe serviciul adversarei. Mintegi Del Olmo a făcut 6 break-uri și nu a putut trimite finala în decisiv, deși a condus cu 5-4 în actul secund. Finalul i-a aparținut româncei, care s-a impus cu 6-3, 7-5.

Cum a fost răsplătită Andreea Prisăcariu după triumful din Antalya

Mult mai complicată a fost semifinala cu Su Joeng Jang, câștigată dramatic de Prisăcariu, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 2-6, 7-6(7). În optimi și în sferturi, românca a dispus de Vicky Van De Peer (Belgia, 1170 WTA), 6-0, 6-4, respectiv Tara Wurth (Croația, 925 WTA), 5-7, 6-1, 6-4.

Andreea Prisăcariu are 24 de victorii și doar 4 înfrângeri în acest sezon, asigurându-și un premiu de 2.352 de dolari după triumful din Antalya! Românca va urca și două poziții în noul clasament, până pe 587 WTA – cea mai înaltă poziție ocupată în carieră.
Adauga un comentariu