Local

Ieșeanca Ema Obadă, pe locul 7 la Campionatul Mondial de Șah

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanca Ema Obadă pe locul 7 la Campionatul Mondial de Șah
Staţiunea Mamaia a găzduit Campionatul Mondial de Şah pentru juniori la categoriile 14,16 şi 18 ani, feminin şi masculin

Staţiunea Mamaia a găzduit Campionatul Mondial de Şah pentru juniori la categoriile 14,16 şi 18 ani, feminin şi masculin. În întrecere fetelor sub 18 ani între protagonistele concursului s-au aflat şi sportivele clubului nostru Miruna Lehaci şi Ema Obadă.

Într-o companie foarte valoroasă, după 11 runde, Ema Obadă s-a clasat pe locul 7 din 79 de participante. Ea a reuşit să acumuleze 7,5 puncte din 7 victorii şi o remiză, fiind la jumătate de punct de medalia de bronz. Miruna Lehaci s-a clasat pe locul 30, cu 6 puncte (5 victorii şi 2 remize), după ce la capătul primelor opt runde se afla în plutonul fruntaş.

Ea a avut în această vară un maraton şahist la cel mai înalt nivel: Campionatul European pe echipe la junioare -18 ani (12-18 iulie) cu echipa României, unde a câştigat ,,aurul” alături de Ema Obadă şi Alessia Ciolacu, Olimpiada de Şah din India (28 iulie-10 august), componentă a echipei de seniori a României şi Campionatul Mondial de Şah individual pentru juniori (6-16 septembrie).

Adauga un comentariu