Titlurile zilei

Ieșeanca Petronela Ștefan învârte contracte de milioane de euro în construcții! Cei mai mulţi bani i-a luat de la primăriile din județul Iași

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșeanca Petronela Ștefan învârte contracte de milioane de euro în construcții Cei mai mulţi bani i-a luat de la primăriile din județul Iași
Ieșeanca Petronela Ștefan câștigă contracte de milioane de euro în construcții

Ieșeanca Petronela Ștefan a câștigat contracte de milioane de euro numai din lucrările de construcții. Multe dintre acestea au fost încheiate cu instituțiile publice. În ultimii trei ani, Primăria comunei Lețcani a alimentat cu lucrări societatea Lis Affair. Afacerista spune că lucrează bine, iar primarul Stelian Turcu se laudă că e mulțumit

Ieșeanca Petronela Ștefana a primit contracte de milioane de euro din construcții, înțelegerile fiind semnate cu instituțiile publice. În vârstă de 32 de ani, Petronela Ștefan, de fapt, a preluat afacerile tatălui, Ionel Ștefan. Iar lucrurile par să meargă bine. Prin societatea Lis Affair, afacerista a prins constant lucrări, ajungând la o cifră de afaceri anuală ce depășește nivelul de 1 milion de euro. În ciuda acestor cifre, firma a fost băgată în insolvență din cauza datoriilor acumulate la Direcția Generală Regională a Finanțelor publice (DGRFP), dar și către alți creditori. Cert este că, fără ajutorul primăriilor din județul Iași, Lis Affair nu ar fi avut activitate.

Petronela Ștefan are lipici la primăria Lețcani, condusă de liberalul Stelian Turcu, care nu se uită la bani

În ultimii trei ani, ieșeanca Petronela Ștefan a băgat la înaintare societatea Lis Affair SRL, mai ales la Primăria comunei Lețcani, acolo unde tartor este primarul liberal Stelian Turcu. Primăria a achiziționat direct mai multe lucrări de construcții, care au fost dedicate firmei conduse de ieșeancă. Dintr-un foc, de la începutul anului, au fost atribuite direct nu mai puțin de 6 contracte. Pentru amenajarea terenului de sport, la Școala Gimnazială a fost semnat un contract în valoare de 285.600 lei, iar pentru închirierea unor utilaje s-a încasat suma de 8.400 lei. Lista continuă cu lucrări de extindere apă potabilă în satele Lețcani și Cogeasca – 41.936 lei, achiziție balast – 100.800 lei, proiectare și execuție carosabil peste râul Bahlui – DC 26B – 100.000 lei, plus alte închirieri de utilaje în valoare de 19.200 lei.

Anul trecut, contractele au fost mult mai mari, pentru lucrări de construcții tot în comuna Lețcani

În 2019, Lis Affair SRL a primit contracte mult mai consistente de la Primăria Lețcani. Este vorba despre lucrări de proiectare și execuție racorduri Grădinița Lețcani și clădiri aferente – 361.618 lei, închiriere autogreder și volă pentru servicii de salubrizare – 8.400 lei, lucrări extindere rețea apă potabilă în satele Lețcani și Cogeasca – 41.936,00 lei. Contractele sunt completate de execuții căi de acces la proprietăți în satul Lețcani – 445.141 lei și lucrări de racorduri la sistemul centralizat de canalizare – 450.000 lei. Pentru lucrări de taluzare a fost atribuit direct un contract în valoare de 280.000 lei. În 2018, din două contracte, ieșeanca Petronela Ștefan a încasat 864.196 lei, din asfaltarea a două drumuri comunale și extindere canalizări. Prețurile nu conțin TVA.

Petronela Ștefan a reușit să încheie contracte și cu alte primării din județul Iași, dar după ce a participat la licitații

Pe data de 21.04.2020, Lis Affair SRL a câștigat licitația pentru construirea unui pod în sat Păun, comuna Tomești. Valoarea contractului este de 858.237 lei. Anul trecut, pe data de 26 august, societatea câștigă altă înțelegere, în valoare de 5,6 milioane lei, la Primăria Comarna. Licitația viza execuția unor lucrări de construcții pentru modernizarea drumurilor comunale. Tot în vara aceluiași an, ieșeanca câștigă procedura de 4,3 milioane lei pentru modernizarea drumurilor din comuna Românești. În iarna anului trecut, mai bifează un contract de 958.210 lei cu Primăria Ungheni, de data asta pentru extinderea rețelei de apă.

Afaceristul justifică modul în care au fost alese ofertele financiare de către primarul din Lețcani: „Domnul primar este mulțumit de mine”

Contactată telefonic, Petronela Ștefan a precizat reporterilor BZI că într-un an va scoate firma din insolvență. În trecut, tatăl afaceristei a falimentat altă firmă, Ștef Comserv SRL. Apoi, a trecut afacerile pe numele fetei. Afacerista a motivat și afinitatea primarului din Lețcani.

„În maximum un an putem ieși din starea de insolvență. Noi făceam și până acum plăți către creditori. Cu tatăl meu este altă poveste, e de domeniul trecutului. Primarul (Stelian Turcu) a fost mulțumit de mine, de lucrările pe care le-am executat”, a declarat Petronela Ștefan.

Lis Affair SRL a intrat în solvență în 2017, cu o datorie de aproape 2 milioane lei. La masa credală s-au înscris Finanțele ieșene și băncile care aveau de recuperat credite neachitate.

Primarul este încântat de Lis Affair pentru că sunt multe firme care au muncitori neserioși

Contactat telefonic, primarul Stelian Turcu a transmis că lucrările sunt câștigate de către firma Petronelei Ștefan, deoarece nu sunt alte variante.

„Dacă nu sunt muncitori, oameni serioși, nu fac lucruri de calitate. Aceste lucrări sunt făcute cu acordul Consiliului Local. Să știți că sunt și lucrări de construcții în care firmele ies pe pierderi. Sediul primăriei trebuia să coste 1 milion de euro, a fost executat cu 500.000 euro. Au venit (despre Petronela Ștefan), au ofertat și au câștigat. Aceste achiziții sunt verificate de către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice”, consideră primarul Stelian Turcu.

Din 2010, data înființări societății, Lis Afair SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 50 milioane lei, aproape 10 milioane euro. În 2018, firma avea 22 angajați.

Adauga un comentariu