Prima pagină » Local » Ieșenii aruncă mormane de gunoaie prin pădurile din municipiul Iași. Angajații de la Salubris au găsit diverse deșeuri prin astfel de zone – FOTO

Ieșenii aruncă mormane de gunoaie prin pădurile din municipiul Iași. Angajații de la Salubris au găsit diverse deșeuri prin astfel de zone – FOTO

13 mai 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan, în Local

În fiecare primăvară, angajații de la Salubris adună sute de saci de gunoaie din pădurile din municipiul Iași. Față de anii trecuți, lucrurile au evoluat, dar se mai găsesc deșeuri aruncate

O mare problemă atât pentru Iași, cât și pentru România o reprezintă deșeurile aruncate în natură. Acestea sunt extrem de nocive pentru mediu și ecosisteme, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Deșeurile provin, în special, de la oamenii care merg la picnic sau la grătar și aruncă resturile în natură.

Pădurile din Iași sunt pline de gunoaie

Într-un oraș sufocat de mașini, pădurile reprezintă oaze care asigură o calitate a aerului mai bună. Doar că acestea nu sunt protejate de unii oameni ce aruncă gunoaie în neștire pe spațiile verzi. De la începutul primăverii și până acum, compania Salubris a organizat mai multe campanii de ecologizare prin astfel de locuri și a adunat sute de saci de deșeuri.

„În urma campaniilor pe care le-am avut în ultima vreme, dar și a activității zilnice, am descoperit că lumea încă aruncă destul de multe gunoaie prin păduri. Am descoperit cauciucuri aruncate și foarte multe deșeuri rezultate în urma activităților de picnic, plastic, sticle, resturi de mâncare. Noi mergem și facem curat, însă îi rugăm și pe oameni să fie responsabili și să lase spațiul de picnic la fel cum îl găsesc, adică curat”, a precizat Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Totuși, s-au observat și lucruri bune prin faptul că nu mai sunt la fel de multe resturi de la demolări, precum în anii trecuți.

„În mare, problema majoră în astfel de zone era faptul că oamenii aruncau deșeurile rezultate din demolări sau renovări, resturi materiale care ajungeau în zonele împădurite. Noi am introdus, de câțiva ani, supersacul care costă 250 de lei, iar oamenii au înțeles că este mai simplu să îl folosească decât să plătească pe cineva să arunce deșeurile. Din acest punct de vedere, am observat o îmbunătățire și înseamnă că ieșenii sunt conștienți de efectele nocive asupra mediului”, a mai adăugat Cătălin Neculau.

Compania va continua activitățile de ecologizare

Pe 6 iunie, este Ziua Mondială a Mediului, iar până atunci vor mai fi organizate încă trei campanii de ecologizare în mai multe locuri din Iași. Cei care vor să dea o mână de ajutor se pot oferi voluntari pentru a merge să curețe zonele împădurite.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, noi vom avea o serie de activități. Vom avea acțiuni de ecologizare în Bucium, la releu, în Breazu și în Galata. Astfel, sperăm că întreaga comunitate se va alătura eforturilor noastre și se va implica activ în protejarea mediului”, a încheiat Cătălin Neculau.

Gunoaiele aruncate prin pădurile din Iași reprezintă o mare problemă pentru mediu, dar și pentru cetățeni.

Comentarii
  • Iasi, oras „cultural”. O fi orasul, dar iesenii nu prea sunt culturalizati.

  • Un oraș de moldoveni tâmpiți,mergeti la Releu să vedeți ce mutre de bulangii au ei si ce mutre de curve au ele,fac GRATAR ,așa se exprimă ,nu grătar,urla,beau bere doza si arunca peste tot,pungj,mancare,pet-uri,mizerie,la final pleacă fericiți prostalăii că moacele de lângă ei, îi admiră si sunt fericite ca au așa prostalăii alfa lângă ele!
    Politia locala ar da amenzi în weekend cât pentru un an de zile dacă ar vrea,dar nu ,si ei tot la GRATAR sunt!

  • cei mai grobieni romani din tara sunt moldovenii, in special iesenii. va spune unu care sta de 40 ani in Iasi. trebuie sa stea Salubris si Servicii Publice SA dupa curul fiecaruia zilnic de dimineata pana seara.

  • Aveți dreptate.

  • Se poate rezolva totul.
    Puneti camere de supraveghere.
    Intr-o saptamana va scoateti investitia…
    De ce nu sa fie monitorizat tot orasul.
    Asa dat din gura si acuzand nu se rezolva nimic.
    Toate bune !

  • Poate ar fi cazul sa puneti niste pubele de gunoi in zona si sa colectati gunoiul din aceste zone.
    Faceti primul pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *