Economic Local

Ieșenii care donează sânge vor primi un bilet la festivalul Untold! Sunt așteptați în Tudor Vladimirescu

Publicat: 19 iul. 2021
Festivalul UNTOLD, transfuzii sanguine
Donatorii de sânge vor putea beneficia de un bilet gratis la festivalul Untold

Ca în fiecare an, România se confruntă în perioada verii cu o criză acută a lipsei de sânge. Cei care vor alege să doneze sânge la caravana mobilă în cele 11 orașe din România vor primi automat un bilet pentru prima zi a festivalului Untold

Organizatorii festivalului Untold au lansat cea de-a șaptea ediție a campaniei de donare de sânge care se va desfășura în perioada 17 iulie-5 septembrie. Ieșenii au ocazia să doneze sânge în perioada 21-22 august la Iulius Mall, în schimbul unui bilet gratis pentru prima zi de UNTOLD 2021, unde se vor putea înscrie în baza de date „Și Eu Donez”.

În plus, donatorii din cadrul caravanei Blood Network vor primi un ticket de cumpărături în valoare de 100 de lei. Cei care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze, în funcție de festivalul la care vor să ajungă, site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea Blood Network, unde vor completa formularul solicitat și vor atașa o poză cu adeverința de donator. Apoi, vor primi pe adresa de e-mail un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere: la Untold, la prețul special de 513,94 lei, iar la festivalul Neversea, la prețul special de 399 de lei.

Doritorii pot începe să doneze sânge la doar câteva zile după ce s-au vaccinat

Campania este binevenită pe perioada verii, când majoritatea ieșenilor sunt plecați în concediu și numărul celor care merg la centrele de transfuzie este tot mai mic. Cei care au făcut vaccinul Pfizer și Moderna pot dona după 8 zile de la vaccinare, iar cei care s-au vaccinat cu Johnson și AstraZeneca vor putea începe să doneze după 28 de zile. Până în prezent, campania de donare a adunat deja zeci de tineri în Capitală, în cursul acestui weekend, urmând ca mai apoi să continue în celelalte mari orașe ale țării.

Programul de recoltări al caravanei mobile se desfășoară în intervalul orar 8:00-14:00. Ca și în anii precedenți, caravana poate fi găsită în 11 orașe ale țării: București (în perioada 17-18 iulie în Parcul Herăstrău), Constanța (24-25 iulie pe plaja Neversea Beach), Târgu Mureș (31 iulie-1 august în Piața Tineretului), Sibiu (31 iulie și 1 august pe Pietonalul Magazinului Dumbrava / Piața Mare), Oradea(7- 8 august în Piața Unirii), Ploiești (14-15 august la Palatul Culturii), Craiova (14-15 august în Piața Mihai Viteazul), Iași (21-22 august la Iulius Mall), Timișoara (28-29 august în parcarea Politehnicii), Brașov (28-29 august pe Bulevardul Republicii), Cluj (4-5 septembrie la Monumentul Memorandiștilor, pe strada Eroilor).

Operații amânate la Spitalul „Sfântul Spiridon” din cauza lipsei acute de sânge

Reamintim că Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași are nevoie de sânge în această perioadă. Lipsa de sânge amână intervențiile chirurgicale până la reconstituirea unei noi rezerve. Numărul de donatori care vin la Centrul de Transfuzii Iași este scăzut sub 50 la sută față de numărul rezonabil prezent în zilele obișnuite. De obicei, sunt 80 de donatori, dar în ultimele zile au fost 30 de donatori înregistrați în fiecare zi. Tot personalul medical, dar în primul rând medicii, se implică în stimularea donării de sânge. Astfel, se discută permanent cu familiile și se identifică un donator pe care îl îndrumă către Centrul de Transfuzii Iași.
Adauga un comentariu