Local

Ieșenii care nu poartă mască de protecție, amendați pe bandă rulantă de polițiștii locali în intersecțiile aglomerate și piețele agroalimentare din Iași

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii care nu poartă mască de protecție amendați pe bandă rulantă de polițiștii locali în intersecțiile aglomerate și piețele agroalimentare din Iași
Polițiștii locali fac controale în intersecțiile aglomerate și în piețele agroalimentare din Iași

Numeroase persoane sunt sancționate de polițiștii locali pe motiv că nu poartă mască de protecție în zonele unde acest lucru este obligatoriu, mai ales în intersecțiile aglomerate și în piețele agroalimentare din municipiul Iași

Autoritățile locale au înăsprit acțiunile pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și fac verificări constante în rândul cetățenilor pentru a se asigura că aceștia poartă masca de protecție, care este obligatorie în anumite zone publice. Acțiunile au fost realizate în intersecțiile aglomerate din oraș, în mijloacele de transport în comun și în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii numărul 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei numitului B.R.C., care a fost depistat pe strada Mircea Cel Bătrân, fără a purta mască de protecție”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Sute de ieșeni sunt legitimați zilnic pe străzi de polițiștii locali

Numai în urma acțiunilor realizate pe data de 18 noiembrie, polițiștii locali au legitimat 283 de persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 126 de procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 24.105 lei. Numeroase sancțiuni au fost aplicate mai ales în zona piețelor agroalimentare din Iași.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului F.F, care a fost depistat în piața Alexandru Cel Bun, fără a purta mască de protecție”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Pe parcursul aceleiași zile, polițiștii locali au încheiat 39 procese-verbale de contravenție, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării raspândirii virusului SARS-CoV-2, astfel au sprijinit lucrătorii din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție. De asemenea, aceștia au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața”, au mai precizat reprezentanții instituției din subordinea Primăriei Iași.

Adauga un comentariu