Local

Ieșenii care nu poartă mască de protecție în mod corespunzător sunt amendați pe bandă rulantă. Polițiștii locali au intensificat controalele în zonele publice din municipiul Iași

Publicat: 24 oct. 2020
Numeroși ieșeni sunt sancționați de polițiștii locali pe motiv că nu poartă mască de protecție în mod corespunzător
Polițiștii locali fac controale în municipiul Iași pentru a-i sancționa pe ieșenii care nu poartă mască de protecție

Polițiștii locali aplică amenzi pe bandă rulantă ieșenilor care nu poartă mască de protecție în mod corespunzător, pe nas și gură, unde acest lucru este obligatoriu. Autoritățile urmăresc în principal zonele din municipiul Iași unde se produc aglomerări de persoane, inclusiv în piețele agroalimentare

La nivelul municipiului Iași, polițiștii locali au intensificat controalele în rândul cetățenilor care nu poartă mască de protecție în mod corespunzător, iar astfel se aplică sancțiuni pe bandă rulantă. „În contextul intensificării ritmului transmiterii și infectării populației cu virusul SARS-COV-2, începând cu data de 23.10.2020, ora 06:00, agenții Poliției Locale Iași acționează în zonele aglomerate ale Municipiului Iași, anume Piața Sudului, Piața Nicolina, Piața Alexandru cel Bun, Piața Chirilă, esplanade, alei pietonale ș.a., în vederea sancționării persoanelor care nu respectă măsurile sanitare de prevenire și protecție adoptate la nivel național și local”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali nu îi mai iartă pe ieșenii care nu poartă mască de protecție în zonele obligatorii

În ziua de 22.10.2020, polițiștii locali au întreprins activități pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2 și au asigurat un climat de ordine publică în zona centrală unde se desfășoară activitățile specifice Sărbătorilor Iașului. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona unităților de învățământ și în mijloacele de transport în comun pentru a se asigura în mod corespunzător transportul. Totodată, s-a acționat și în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane. Cei depistați fără mască de protecție unde acest lucru este obligatoriu sunt sancționați.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat contravențional, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitei E.N., întrucât nu a respectat măsurile de protecție a vieții, respectiv nu purta mască de protecție”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Sute de persoane sunt legitimate zilnic în municipiul Iași în contextul pandemiei de Coronavirus

Reamintim faptul că, începând cu data de 23 iulie 2020, polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție. În urma activităților specifice desfășurate numai în data de 22 octombrie 2020, polițiștii locali au legitimat 226 de persoane.
Și în cursul zilei de ieri, 23 octombrie, au continuat controalele în rândul ieșenilor pentru a-i depista pe cei care nu poartă mască de protecție.

„În cursul zilei, polițiștii locali au desfășurat o acțiune de depistare și sancționare a persoanelor care nu respectă prevederile legilor avute în competență, în mod special Legea 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunea s-a desfășurat în zonele de regulă aglomerate: Piața Sudului, Piața Nicolina, Piața Alexandru cel Bun, mijloacele de transport în comun”, au precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • Dar ai vostri bravi semeni cand poarta masca dimineata in proximitatea scolilor? Vreti dovezi? Detin zeci de poze cu veselia lor.

  • „Ușor cu pianul pe scări” Marș la coteț și stai închis acolo, securist spălat pe creier cu peria de sârmă.

    Și tot pe bandă rulantă vor curge banii înapoi în conturile oamenilor, după procese. Pentru că legea purtării botnitei inutile în aer liber este profund ilegală. O spune CEDO și nu numai.

  • Pulane, pentru ca ai avut curaj si tupeu, pe tine te fac primul vedeta cum iti exerciti zilnic activitatea, fara masca, cu papica moca, cu urinare in zone publice, cu butonat pe telefon, cu scuipat pe strada. Urmareste spatiul virtual si te vei admira. 😂😂😂😂😂👀👀👀👀👀

  • cum demonstreaza organul ca nu port masca corespunzator ,ma pozeaza pe ascuns ,ma filmeaza ca de nu el poate sa spuna orice daca eu nu pot sa dovedesc ca aveam masca corespunzator… cum vine cuvantul lui cotra zicerii mele ??!!! daca sunt doar eu si organul si nepurtarea mastii cum o demonstreaza ??!!

  • Nu poarta ei cand trebuie asa cum sa ti ceara tie s o porti? Fiti atenti si veti observa ca ei sunt exemplul negativ. Are dreptate ante comentatorul in privinta scolilor unde caschetarii is fara acoperire la fata. Am observat si eu acest aspect.

  • Nu va certati aiurea !, povestea simpla e cam asa : statul nu mai are bani asa ca se apuca de jefuit cetatenii, isi trimite dulaii de lupta sa rupa portofelele si buzunarele si din mancarea de pe masa a copiilor si familiilor ! , adica vor umbla la inflatie, vor mari taxe si impozite, vor inventa noi taxe, vor intensifica ”controale’ de tot felul , radare , garda, cu tot felul de recuperatori sa aduca bani la pusculita politicienilor banditi !, cetacenii simpli vor fi taxati, haituiti si biciuiti pana la ultimul banut !

Adauga un comentariu