Eveniment-Social

Ieșenii care reciclează deșeurile sunt răsplătiți cu doze de bere! S-au colectat sute de kilograme de aluminiu și PET-uri

Publicat: 06 oct. 2020
Ieșenii au adus doze de aluminiu și PET-uri la caravana care a staționat trei zile în municipiu în cadrul Campaniei Naționale de Reciclare
Campania Națională de Reciclare a colectat de la ieșeni peste o sută de kilograme de doze de aluminiu și PET-uri

Salubris, în parteneriat cu o asociație, a desfășurat o campanie de reciclare a dozelor de aluminiu și a PET-urilor în cadrul evenimentului Naționala de Reciclare. Ieșenii au adus peste o sută de kilograme de deșeuri, iar în funcție de numărul de PET-uri sau doze de aluminiu aduse au primit diverse premii

Salubris SA Iași a realizat un parteneriat cu Asociația Alucro și Every Can Counts România. În urma evenimentului, desfășurat în perioada 1 – 3 octombrie 2020, s-a colectat un număr de 1.052 doze de aluminiu, care cântăresc aproximativ 18 kilograme, și 3.118 PET-uri, de aproape 110 kilograme. Caravana a staționat pe Esplanada Halei Centrale din Iași (Str. Anastasie Panu), în intervalul orar 10:00-18:00 și s-au oferit pe loc premii ieșenilor care au adus deșeurile: 5 doze din aluminiu goale sau 20 de PET-uri fiind echivalentul unei doze de bere Bergenbier, diverse sortimente, pentru 10 doze din aluminiu goale sau 15 PET-uri se oferea la schimb un recipient cu 4 compartimente etc. În total au fost stabilite 15 praguri de colectare. Campania continuă, pe o perioadă de trei zile, în fiecare oraș: Suceava, Bacău, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Constanța și București.

Ieșenii pot câștiga un LCD dacă duc deșeurile electrice și bateriile uzate la Centrul Municipal de Colectare Iași

De asemenea, Salubris SA Iași s-a alăturat unei alte campanii de colectare. Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) care se ocupă cu colectarea deșeurilor reciclabile din gospodării private, în perioada 5 octombrie – 17 decembrie 2020, relansează programul de fidelizare cu o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și baterii uzate. Ieșeni care aduc deșeuri reciclabile la fiecare patru vizite, primesc gratuit o umbrelă. Proiectul a avut prima dată loc în martie 2016, fiind rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași și Salubris SA.

„Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze separat și să participe la procesul reciclării, Centrul relansează, începând cu 5 octombrie, un program de fidelizare menit să crească frecvența vizitelor în locație pentru fiecare cetățean în parte. Astfel, Centrul Municipal de Colectare Iași va avea un card de fidelitate, ce va fi nominal și va fi oferit celor care aduc deșeuri în Stradela Grădinari nr. 26. Ieșenii care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) sau baterii uzate sunt înscriși într-o tombolă unde pot câștiga unul dintre cele două LCD Curbate 4K Ultra HD”, au menționat reprezentanții Centrului Municipal de Colectare Iași.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt colectate gratuit de Salubris SA Iași

Totodată, în plină desfășurare este și campania de colectare a deșeurilor lansată de Salubris, Primăria Iași și Asociația Română pentru Reciclare – RoRec care permite ieșenilor să scape gratuit de echipamente electrice și electronice (DEEE) stricate sau neutilizate. În perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020 s-au deschis șapte puncte de colectare provizorii în mai multe zone din Iași: centrul permanent de Colectare DEEE din Iași, str. Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră și în centrele de cartier: Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8, Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18, Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22, Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2, Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34. Campania de toamnă pentru curățenie va ajuta la creșterea nivelul de conștientizare în rândul populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile.

Ieșenii care nu pot transporta acest tip de deșeuri la unul dintre punctele de colectare deschise în această perioadă pot apela Serviciul Local de Colectare Iași, care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.

Adauga un comentariu