Local

Ieșenii s-au călcat în picioare pentru bujorii galbeni de la Târgul Floralis din acest an. Prețurile pentru un fir începeau de la 40 de lei – FOTO

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii s-au călcat în picioare pentru bujorii galbeni de la Târgul Floralis din acest an. Prețurile pentru un fir începeau de la 40 de lei - FOTO
La ediția din acest an, comercianții au vândut sute de flori

Târgul Floralis a atras mii de curioși la ediția din acest an. Cele mai căutate flori au fost bujorii

Trecătorii de pe bulevardul Ștefan cel Mare au admirat florile de la Târgul Floralis, însă cel mai mult le-au atras atenția bujorii. Comercianții au reușit să vândă sute de exemplare în acest an. Timp de trei zile, în weekendul trecut, bulevardul Ștefan cel Mare a fost împânzit de flori de toate tipurile. Comercianții din Iași au scos la vânzare cele mai frumoase plante din această perioadă. Oamenii au apreciat modelele inedite și au încercat să surprindă momentul prin fotografii.

Bujorii au fost atracția de la Târgul Floralis

Anul acesta, cei mai căutați au fost bujorii. Pe bulevard, sute de bujori de diferite culori au fost expuși și scoși la vânzare. Totuși, oamenii au rămas surprinși de cei de culoare galbenă, dar și prețurile au fost pe măsură.

„Mi s-a părut foarte frumos cum au amenajat anul acesta, chiar ne-a plăcut foarte mult. De cumpărat am vrut să iau niște bujori, însă sunt și prețurile cam mari pentru unele tipuri. Însă la o plimbare este frumos să admiri aceste plante”, a precizat Mihaela, o ieșeancă care admira florile.

Prețurile pentru anumite flori începeau de la 5 lei, însă puteau crește, în funcție de tip și mărime. Pentru buchete mai mari, clienții au scos din buzunar și peste 100 de lei.

„Într-adevăr, toată lumea ne-a întrebat de bujori, aceștia sunt cei mai căutați în această perioadă. A fost în regulă și ca vânzări, prețurile diferă, avem flori de la 5-6 lei, dar sunt care ajung și până la peste 100 de lei, anumite coșulețe. Bujorii galbeni au atras mulți oameni, iar un fir începe de la 40 de lei”, a spus un comerciant de la Târgul Floralis.

Cortul de la Servicii Publice rămâne toată săptămâna

Cei de la Servicii Publice Iași au amenajat o zonă cu design exterior pentru grădină și diferite aranjamente florale. Cortul companiei va rămâne pe bulevard și zilele următoare, astfel că cei interesați pot să cumpere în continuare. Următoarea ediție a festivalului va avea loc în toamnă, când vor fi scoase la vânzare florile specifice anotimpului respectiv.

„Desigur, au fost foarte mulți trecători care s-au oprit să admire modelele create de noi, însă știți cum e, nu toată lumea cumpără. Toate florile au atras, mulți s-au interesat de mușcate și de petunii, însă aveam exemplare foarte mari, iar oamenii căutau ceva mai mic. Pe bulevardul Ștefan cel Mare, am vândut 716 flori, însă am avut, în weekend, și la USV, un stand unde am vândut 450 de bucăți. Oricum cortul nostru va mai rămâne pe bulevard până la sfârșitul săptămânii”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice SA.

Târgul Floralis a fost o reușită pentru comercianți, dar și pentru clienți, care au plecat cu buchete de bujori.

Adauga un comentariu