Local

Ieșenii, sensibili la drama ucrainenilor. Mii de ajutoare s-au adunat în doar 3 zile

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii sensibili la drama ucrainenilor. Mii de ajutoare s-au adunat în doar 3 zile
Ieșenii creează cozi la punctele de colectare a donațiilor pentru refugiații ucraineni

De la începutul campaniei „Ajutoare pentru refugiații din Ucraina“, mai exact din data de 25 februarie, mii de bunuri s-au adunat din donațiile făcute. Ieșenii, sensibili la drama ucrainenilor, donează la toate punctele de colectare din Iași

Ieșenii continuă să doneze pentru ucraineni diferite produse alimentare, produse de igienă și produse de uz medical. La toate cele 7 puncte de colectare ale donațiilor amenajate în Iași s-au format cozi impresionante de oameni cu sacoșe și baxuri de apă sau suc, care doreau să îi ajute pe refugiații ucraineni.

Drept urmare, în cele 3 zile de colectare s-au adunat în total: 13.089 de conserve, 10.455 de dulciuri, 3.325 de sticle de apă îmbuteliată, 1.393 de jucării, 1.063 de pături și multe alte produse de igienă personală și uz medical.

„Ieșenii s-au mobilizat exemplar, în număr foarte mare, într-un exercițiu de solidaritate impresionant, pentru a ajuta refugiații din Ucraina! Vineri, 25 februarie 2022, în doar câteva ore, sute de ieșeni au adus la punctele de colectare mii de produse utile, care vor ajunge în cel mai scurt timp la cei care au nevoie. Sâmbătă și duminică, 26 și 27 februarie 2022, numărul ieșenilor care au donat a crescut exponențial!“, au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Ieșenii, sensibili la drama ucrainenilor, donează la punctele de colectare care sunt amplasate în Iași

Primăria Municipiului Iași a demarat vineri, 25 februarie, campania „Ajutoare pentru refugiații din Ucraina“ cu scopul de a strânge si distribui diferite produse refugiaților ucraineni de pe teritoriul României și nu numai. În cadrul acestei campanii, s-au amenajat, în Iași, mai multe puncte de colectare ale donațiilor. Acestea funcționează zilnic între orele 9:00 și 15:00. Cele 7 puncte au fost amplasate în următoarele zone din Iași: Piața Unirii (în stația de tramvai), Podu Roș (1001 Articole), Esplanada Nicolina, Esplanada Oancea (Tătărași), Esplanada Mimoza (Păcurari), Piața Voievozilor (Alexandru cel Bun) și, nu în ultimul rând, în parcul Copou, la intrarea principală.

Toate aceste puncte de colectare, conform reprezentanților Primăriei, vor rămâne deschise atât timp cât va fi nevoie. Donațiile făcute de ieșeni vor ajunge în taberele de refugiați amenajate în țară, în funcție de cerințe. De asemenea, o parte dintre produsele strânse vor ajunge în zonele de conflict.

În sprijinul refugiaților vine și Compania de Transport Public Iași

Compania de Transport Public (CTP) Iași vine în ajutorul refugiaților din Ucraina, care ajung cu trenul în Iași. Mai exact, CTP pune la dispoziția refugiaților ucraineni mai multe autobuze care să îi transporte de la Gara ”Socola”, acolo unde ajung cu trenul din Chișinău, direct la Gara mare sau la aeroport, în funcție de cerințele fiecăruia.

„Cursele speciale sunt efectuate la cerere. Suntem anunțați de către personalul companiei de căi ferate din Chișinău despre câte persoane au plecat spre Iași cu fiecare tren, iar, în funcție de acest număr, alocăm autobuze pentru Gara «Socola». De acolo, în funcție de opțiunile refugiaților ucraineni sosiți cu trenul din Republica Moldova, autovehiculele noastre efectuează curse către Aeroportul Internațional Iași sau/și Gara de Nord Iași. Până acum, cele mai multe curse au fost efectuate duminică, 27 februarie, atunci când au fost efectuate 4 curse“, a declarat Andreea Luca, purtătoarea de cuvânt al CTP Iași.

Este de apreciat faptul că ieșenii sunt sensibili la drama ucrainenilor și donează pentru aceștia, iar municipalitatea încearcă să îi ajute prin diferite acțiuni.

Adauga un comentariu