Local

Ieșenii sunt amendați de polițiștii locali pentru că lipesc afișe electorale în afara locurilor special amenajate

Publicat: 01 sept. 2020
Poliția Locală aplică amenzi

Polițiștii locali ieșeni aplică amenzi cetățenilor care lipesc afișe electorale în afara locurilor special amenajate în acest sens. Lipitorii de afișe sunt sancționați mai ales pentru că lipesc afișe pe pereții clădirilor, stâlpii de iluminat sau geamurile stațiilor CTP Iași

Nici bine nu a început campania electorală pentru alegerile locale, că oamenii legii au aplicat deja primele sancțiuni pentru lipirea de afișe electorale  în afara zonelor special amenajate în acest sens. Poliția Locală Iași a identificat încă din primele zile mai mulți indivizi care lipeau afișe fără să respecte legislația în vigoare, motiv pentru care au primit sancțiuni contravenționale între 570 și 2.000 lei. Cele mai multe incidente de acest gen sunt întâlnite pe timpul nopții, când lipitorii de afișe acționează departe de ochii lumii.

„În cursul nopții, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Managementul Traficului Rutier și Serviciului Dispecerat au observat pe camerele de supraveghere două persoane care lipeau afișe publicitare în alte locuri decât cele special amenajate pentru afișare. În acest context au dirijat la fața locului o patrulă de poliție locală care a identificat persoanele și le-a întocmit procese-verbale de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali ieșeni acționează în cartierele din Iași și zonele aglomerate

Conform legislației, este permisă lipirea afișelor doar pe panourile special amenajate în acest sens, iar sancțiunile sunt aplicate mai ales pentru lipirea de afișe pe pereții clădirilor, stâlpii de iluminat, geamurile stațiilor CTP Iași, garduri și pe alte bunuri imobile situate pe raza municipiului Iași.
De precizat faptul că în perioada 28.08.2020-30.08.2020, polițiștii locali au făcut activități pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, în mijloacele de transport în comun aparținând C.T.P. Iași, dar și în cartierele Municipiului Iași.

„Polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul CTP Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața și Băile Nicolina, Piscinele Ciric, ștrandul Municipal, precum și zonele de agrement.
În urma activităților, polițiștii locali au legitimat 463 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 156 procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 51.312 lei.

Comentarii
Adauga un comentariu