Local

Ieșenii sunt amendați pentru că distrug afișele electorale de pe panouri. Cei mai mulți sunt identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere

Publicat: 14 sept. 2020
Numeroși ieșenii sunt amendați pentru distrugerea afișelor electorale, majoritatea fiind identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere
Camerele de supraveghere stradale surprind numeroși ieșeni care distrug afișele electorale

Numeroși ieșeni sunt sancționați de polițiștii locali în ultima perioadă pe motiv că distrug afișele electorale lipite pe panourile special amenajate. Cele mai multe persoane care vandalizează afișele electorale sunt identificate cu ajutorul camerelor de supravghere stradale

Tot mai multe persoane sunt amendate în ultima perioadă de polițiștii locali ieșeni pe motiv că distrug afișele electorale de pe panourile special amenajate în acest sens. Cele mai numeroase situații de vandalizare a afișelor electorale sunt surprinse de oamenii legii cu ajutorul camerelor de supraveghere stradale montate în cele mai tranzitate zone din oraș.

„Polițiștii locali, din cadrul Dispeceratului Poliției Locale Iași, au vizualizat pe camerele de supraveghere o persoană de gen masculin care consuma băuturi alcoolice și s-a apropiat prea mult de panourile electorale amplasate. În acest context, au dirijat la fața locului o patrulă de poliție locală care a verificat integritatea afișelor și au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Amenzi pentru lipirea afișelor electorale pe stâlpi și stațiile CTP Iași

În același context, oamenii legii aplică sancțiuni și pentru lipirea afișelor electorale în afara panourilor special amenajate în acest sens. Astfel, polițiștii locali au identificat încă de la începutul campaniei electorale mai mulți indivizi care lipeau afișe fără să respecte legislația în vigoare, motiv pentru care au primit sancțiuni contravenționale între 570 și 2.000 lei. Cele mai multe incidente de acest gen sunt întâlnite pe timpul nopții, când lipitorii de afișe acționează departe de ochii lumii.

„În cursul nopții, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Managementul Traficului Rutier și Serviciului Dispecerat au observat pe camerele de supraveghere două persoane care lipeau afișe publicitare în alte locuri decât cele special amenajate pentru afișare.
În acest context au dirijat la fața locului o patrulă de poliție locală care au identificat persoanele și le-au întocmit procese-verbale de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Este permisă lipirea afișelor doar pe panourile special amenajate în acest sens, iar sancțiunile sunt aplicate mai ales pentru lipirea de afișe pe pereții clădirilor, stâlpii de iluminat, geamurile stațiilor CTP Iași, garduri și pe alte bunuri imobile situate pe raza municipiului Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu