Economic Local

Ieșenii sunt obligați să deszăpezească zonele pe care le administrează. Măsuri speciale luate de autorități în această perioadă

Publicat: 30 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii sunt obligați să deszăpezească zonele pe care le administrează. Măsuri speciale luate de autorități în această perioadă

Conform regulamentelor locale, cetățenii sunt obligați să curețe de zăpadă și să întrețină căile de acces aferente zonelor pe care le folosesc. Astfel, câtă vreme există precipitații sub formă de ninsoare, echipele Poliției Locale Iași vor înștiința asociațiile de proprietari, persoanele fizice și agenții economici să curețe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior va aplica amenzi. Totodată, Poliția Locală va patrula în permanență și va transmite societăților subordonate situațiile care necesită intervenții punctuale.

Pregătiri speciale pentru sezonul rece la companiile Primăriei

De precizat faptul că, Compania de Transport Public SA are la dispoziție 17 utilaje și mijloace auto, din care două autobasculante, un buldoexcavator, un excavator, două tractoare cu plug și un Unimog. Compania are stocuri contractate de 100 de tone de sare, 50 de tone de nisip cuarțos, cinci tone de clorură de calciu și 0,6 tone de inhibitor de salinitate.
De precizat și faptul că, Veolia Energie Iași SA are în stocuri peste 200.000 de tone de cărbune și 77,8 tone de păcură, consumul zilnic fiind de circa 600 tone de cărbune, respectiv o tonă de păcură. Totodată, de la rezerva de stat mai există alte 6.828,2 tone de păcură.

Adauga un comentariu