Local

Ieșenii vor putea beneficia de asistență medicală spitalicească în județul Iași în mai multe unități medicale, în zilele de Paște. Trei farmacii sunt deschise non-stop în această perioadă

Publicat: 01 mai 2021
Pacienții, așteptând în fața UPU de la
Unitățile medicale din județul Iași asigură asistență medicală și pe perioada zilelor de Paște

În perioada sărbătorilor de Paște sunt asigurate gărzile medicale în 14 unități medicale din Iași. De asemenea, ieșenii care au nevoie de medicamente pot merge la farmaciile deschise non-stop. În noaptea de 1 spre 2 mai 2021, circulația este liberă, astfel încât să se permită locuitorilor să participe la slujba de Înviere

Ieșenii care vor avea probleme de sănătate în perioada sărbătorilor pascale vor putea apela la ajutorul specializat al medicilor din spitalele care asigură garda în zilele de Paște. Astfel, pe 1, 2, 3 și 4 mai 2021 vor fi de gardă următoarele spitale: Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, Spitalul de Copii „Sfanta Maria”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Clinica Medicală de la Spitalul Clinic „Dr. C. I Parhon”, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Recuperare, Institutul Regional de Oncologie, Spitalul Orășenesc Hârlău și Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Medicamentele pot fi achiziționate în perioada sărbătorilor pascale din trei farmacii deschise non-stop

De asemenea, ieșenii care vor avea nevoie urgentă de a cumpăra medicamente sau alte produse asemănătoare, vor putea apela la singurele farmacii care au program de gardă. În municipiul Iași, trei farmacii vor fi deschise publicului non-stop: farmacia „Sf. Parascheva” din Piața Unirii, farmacia Rosmarin din Tudor Vladimirescu și Farmacia DONA. Numerele de telefon pe care trebuie să le știm în caz de urgență: Salvare – telefon: 112 (nr. național), 0232-208 100, adresa: Stația Centrală Iași: Bulevardul Primăverii, nr. 74, Iași, Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași – telefon Internări: 0725-991 694, adresa: Bd. Independenței, nr. 1, cod 700111, Iași și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” – telefon: 0232-266 268, 0232-266 269, 0332-458 670, adresa: str. Berthelot Henri Mathias, nr. 7-9, Iași, cp 700483.

Municipiul Iași revine la scenariul verde. Incidența din ultimele 14 zile este sub 1,5 la mia de locuitori

În contextul în care în ultimele săptămâni, în municipiul Iași se observă o pantă descendentă a infectărilor cu COVID-19, acesta va intra în scenariul verde. Vorbim despre faptul că, odată ce a scăzut rata de infectare sub 1.5 la mia de locuitori, autoritățile vor lua decizia de a mai relaxa dintre restricții. Acest lucru nu presupune renunțarea purtării măștii în aer liber sau modificarea programului de lucru al magazinelor sau prelungirea posibilității de a intra mai târziu în casă.

Totuși, ca o noutate, scenariul verde presupune extinderea capacității unităților alimentare (restaurante, baruri etc.) de a opera la o capacitate de 50 la sută în interior. Indiferent de scenariul în care ne vom afla, circulația în noaptea dintre 1 și 2 mai este liberă (se poate circula în intervalul orar 22:00 – 5:00). Ieri, 30 aprilie 2021, municipiul Iași avea o rată a incidenței de 1.37 la mia de locuitori, fiind incidența cumulată a cazurilor COVID-19 din ultimele 14 zile.

Adauga un comentariu