International

„Il Dottore”, pilotul Valentino Rossi, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 16 oct. 2020
Pilotul italian Valentino Rossi a fost diagnosticat cu Covid-19
Pilotul italian Valentino Rossi

Celebrul pilot Valentino Rossi a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. Din păcate, italianul va rata Marele Premiu al Aragonului la MotoGP, transmite Reuters.

Campion mondial la motociclism viteză de nu mai puţin de 9 ori, „Il Dottore” s-a întors acasă, în statul italian, după ce a participat la Marele Premiu al Franţei, în urmă cu o săptămână. Italianul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus joi, 15 octombrie 2020. Acesta a acuzat stări febrile şi a făcut două teste pentru a depistat virusul SARS-COV-2.

Valentino Rossi, diagnosticat cu noul coronavirus. Anunţul Yamaha

Celebrul pilot la motociclism viteza a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. În urma efectuării unui test PCR marţi, rezultatul fiind negativ, al doilea din nefericire a fost pozitiv, potrivit declaraţiei lui Rossi.

„Testul rapid PCR a fost negativ, ca şi testul la care fusesem supus marţi. Dar al doilea, al cărui rezultat mi-a fost trimis în cursul după-amiezii, a fost din nefericire pozitiv”, a declarat Rossi dezamăgit, pe Twitter.

”Sunt dezamăgit că voi rata cursă din Aragon”, a adăugat ”Il Dottore”.

Valentino Rossi, în vârstă de 41 de ani, devine primul pilot MotoGP care este infectat cu coronavirus, deşi membri ai paddock-ului au fost testaţi pozitiv anterior.

Jorge Martin, pilot la moto2, testat pozitiv cu Covid-19

Un al pilot, de această dată la moto2, a fost diagnosticat cu Covid-19 luna trecută. Jorge Martin a fost obligat să rateze cele două curse de la Misano.

Compania Yamaha a confirmat că pilotul Rossi a urmat toate protocoalele sanitare şi de siguranţă pe parcursul săptămânii şi acum este auto-izolat. Starea sa de sănătate este atent monitorizată de staff-ul medical al echipei.

Italianul Rossi, aflat pe locul 13 în clasamentul Campionatului Mondial, cu nu mai puţin de 58 de puncte, a declarat că este puţin probabil să revină pentru a doua cursă din Aragon, din data de 25 octombrie.

”Mi-ar plăcea să fiu optimist şi încrezător, dar mă aştept să nu participa nici la a doua cursă din Aragon. Voi urma sfaturile medicale şi sper că în curând mă voi simţi bine”, a mai spus Rossi.

Valentino Rossi nu a putut termina ultimele sale trei curse, fiind accidentul din primul tur al Marelui Premiu al Franţei, la sfârşitul săptămânii trecute.

Yamaha nu a publicat detalii referitoare la înlocuirea lui Rossi pentru cursele următoare, însă absenţa italianului i-ar putea deschide uşa spaniolului Jorge Lorenzo, triplul campion mondial, care este acum pilot de teste.

Valentino Rossi, despre accidentul din timpul Marelui Premiu de MotoGP al Austriei

Valentino Rossi a adus în discuţie pe data de 17 august 2020 violentul accident din timpul Marelui Premiu de MotoGP al Austriei. Pilotul echipei Yamaha a reuşit să scape printr-un miracol cu viață din gravul accident ce s-a produs pe circuitul de la Speilberg.

Rossi a relatat despre clipele îngrozitoare prin care a trecut şi a detaliat faptul că nici prin gând nu i-a trecut că umbra de pe pistă este a motocicletei unui adversar care se rostogolea cu viteză.

Franco Morbidelli (Yamaha) şi francezul Johann Zarco (Ducaţi Avintia) s-au acroşat în turul al optulea, iar motocicletele lor au traversat pistă, fiind foarte aproape să-i lovească pe Rossi şi pe spaniolul Maverik Vinales (Yamaha).

„A fost foarte, foarte înfricoşător. Toţi patru am fost cu adevărat norocoşi, dar mai ales Maverick şi cu mine. Putem merge să ne rugăm diseară, deoarece situaţia era într-adevăr foarte periculoasă. Ajungând în virajul 3, am simţit că se întâmplă ceva. Am crezut că este umbra elicopterului (n.r. – televiziunii), pentru că se întâmplă uneori să treacă peste pistă, dar era motocicleta lui Franco, care se rostogolea la o viteză incredibilă. Şi apoi a fost cea a lui Zarco care a trecut peste Vinales. Am vorbit cu Franco, este în regulă, încearcă să nu se gândească prea mult la ceea ce s-a întâmplat pentru că atunci când se gândeşte la asta, îl sperie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a declarat Rossi.

Din nefericire, în urma unui accident pe pista de concurs, în anul 2011, Marco Simoncelli a decedat.

Adauga un comentariu