Sport

Valentino Rossi, despre teribilul accident din timpul Marele Premiu de MotoGP al Austriei

Publicat: 17 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valentino Rossi despre teribilul accident din timpul Marele Premiu de MotoGP al Austriei
Valentino Rossi accident

Valentino Rossi a vorbit despre teribilul accident din timpul Marele Premiu de MotoGP al Austriei. Italianul, pilot al echipei Yamaha, a scăpat ca prin minune cu viață din gravul accident ce a avut loc ieri pe circuitul de la Speilberg.

Rossi a povestit despre clipele de groază prin care a trecut şi a explicat faptul că nici prind gând nu i-a trecut că umbra de pe pistă este a motocicletei unui adversar care se rostogolea cu viteză.

Franco Morbidelli (Yamaha) şi francezul Johann Zarco (Ducaţi Avintia) s-au acroşat în turul al optulea, iar motocicletele lor au traversat pistă, fiind foarte aproape să-i lovească pe Rossi şi pe spaniolul Maverik Vinales (Yamaha).

„A fost foarte, foarte înfricoşător. Toţi patru am fost cu adevărat norocoşi, dar mai ales Maverick şi cu mine. Putem merge să ne rugăm diseară, deoarece situaţia era într-adevăr foarte periculoasă. Ajungând în virajul 3, am simţit că se întâmplă ceva.

Am crezut că este umbra elicopterului (n.r. – televiziunii), pentru că se întâmplă uneori să treacă peste pistă, dar era motocicleta lui Franco, care se rostogolea la o viteză incredibilă. Şi apoi a fost cea a lui Zarco care a trecut peste Vinales.

Valentino Rossi despre teribilul accident din timpul Marele Premiu de MotoGP

Am vorbit cu Franco, este în regulă, încearcă să nu se gândească prea mult la ceea ce s-a întâmplat pentru că atunci când se gândeşte la asta, îl sperie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a declarat Rossi.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, pistă a fost curăţată, iar apoi lucrurile au revenit la normal. Grand prix-ul a fost câştigat de către italianul Andrea Dovizioso de la Ducaţi. Valentino Rossi a fost al cincilea.

Cine este Valentino Rossi

Valentino Rossi, pilotul implicat în accidentul din timpul Marele Premiu de MotoGP al Austriei, s-a născut pe 16 februarie 1979 în Urbino, Italia. Este multiplu campion mondial cu nouă campionate mondiale câștigate – din care șapte la clasa regină.

Valentino a început să piloteze în Grand Prix-uri în 1996 pentru Aprilia în categoria 125cc și a câștigat primul său campionat mondial anul următor.

Rossi este pe primul loc în clasamentul celor mai multe victorii din istorie în 500cc/MotoGP, cu 86 de victorii, și al doilea în clasamentul celor mai multe victorii în total din istorie cu 112, după Giacomo Agostini cu 122.

Adauga un comentariu