Titlurile zilei

Îl vedeți? Cine s-ar gândi că acest tânăr din Iași și-a ales o asemenea meserie? Corpul sculptat îl ajută să fie unul dintre cei mai buni în fiecare zi – FOTO

Publicat: 26 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Îl vedeți Cine s-ar gândi că acest tânăr din Iași și-a ales o asemenea meserie Corpul sculptat îl ajută să fie unul dintre cei mai buni în fiecare zi -  FOTO
Sebastian Scânteianu lucrează de aproximativ un an ca pompier

Un ieșean, în vârstă de 24 de ani, pe nume Sebastian Scânteianu, a reușit să-și împlinească un mare vis, cel de a deveni pompier! Tânărul care acum se luptă cu focul pentru a salva viețile și bunurile oamenilor a practicat culturism în trecut, fiind și campion european la acest sport

Sebastian a vorbit despre cariera de care s-a îndrăgostit iremediabil, respectiv despre ce înseamnă o zi din viața unui soldat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Sebastian Scânteianu lucrează de aproximativ un an ca pompier la ISU Iași, participând zi de zi la intervenții.

Povestea unui tânăr pompier

Ieșeanul de numai 24 de ani face carieră la ISU Iași. Fostul campion european la culturism a ales uniforma de pompier în detrimentul hainelor sport. Deși este la început de drum, tânărul este mândru de realizările sale, iubindu-și meseria aleasă.

„Lucrez la ISU Iași cu gradul de soldat servant profesionist. Am absolvit Liceul cu Program Sportiv Iași, timp în care am practicat culturismul la clubul CSM Iași. Timp de 5 ani am participat la numeroase competiții sportive în țară și în străinătate, unde am obținut numeroase titluri, cele mai importante fiind de campion european, în anul 2017, și vicecampion mondial, în 2019. Aceste titluri le-am obținut prin multă muncă, disciplină, rigoare și devotament, lucruri ce m-au determinat să adopt acest stil, să îmi doresc să îmbrățișez o carieră militară în slujba oamenilor, ca experiența și efortul meu să le canalizez în salvarea de vieți. Dragostea față de această meserie mi-a fost insuflată de tatăl meu care lucrează la SAJ Iași, fiind ambulanțier. Ulterior, aflând din presă că se fac angajări la ISU și dorindu-mi foarte mult să urmez această carieră, mi-am întocmit dosarul cu toate cele necesare și am început să mă antrenez intens pentru probele sportive. Consider că în urma unei pregătiri temeinice și constante orice tânăr poate promova probele sportive. Am trecut cu brio toate probele, examenele medicale și psihologice, după care a urmat o perioadă de școlarizare ce a durat 3 luni, timp în care am acumulat necesarul de cunoștințe pentru a putea participa la intervenții. După școlarizare am fost imediat angajat și am început să particip la intervenții alături de colegii mei”, a declarat Sebastian Scânteianu.

O zi din viața unui soldat ISU

Ieșeanul a povestit ce înseamnă o zi din viața sa de soldat ISU, considerând că fiecare tânăr ce are de gând să urmeze o astfel de carieră trebuie să știe în ce constă această profesie riscantă.

„Când sunt de serviciu, programul îl încep la ora 8:00, primul lucru pe care îl fac fiind instrucția care constă în educație fizică, apoi tehnici specifice. La ora 13:00 luăm masa la popotă, un fel de cantină unde sunt prezenți toți colegii ce nu sunt plecați la intervenție. O tură durează 24 de ore, iar 48 avem repaus .

Cea mai grea intervenție la care am participat eu a durat 6 ore, în urma unui incendiu de vegetație. Din puțina mea experiență pot să vă spun că viața de pompier este grea și riscantă, dar are și părțile ei frumoase care aduc satisfacții și mulțumiri atunci când salvezi viețile și bunurile oamenilor. Când plecăm în misiune fiecare secundă contează, poate face diferența dintre viață și moarte. Această responsabilitate față de meseria pe care mi-am ales-o mă face să fiu mult mai atent la felul în care mă pregătesc fizic și psihic pentru misiunile ce mă așteaptă”, a adăugat Sebastian Scânteianu.

Comentarii
Adauga un comentariu