Prima pagină » National » Instanța a decis. Prinţul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare
Instanța a decis. Prinţul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare

Instanța a decis. Prinţul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare

17 dec. 2020, 21:32,
în National

Instanța a decis! În ciuda așteptărilor, Prinţul Paul a fost condamnat la doar 3 ani și 4 luni cu executare. Conform jucătoriei, pregudiciul stabilit este de o sută patruzeci și cinci de milioane de euro. Această sumă reprezintă valoarea fostei ferme regale de la Băneasa.

Procurorii susțin că afacerea ilegală a constat în revendicarea de către Prințul Paul a României a fostei ferme regale de la Băneasa. Celelalte persoane cercetate l-au ajutat pe acesta. Deși Prințul Paul nu a fost recunosctu niciodată ca fiind descendent al Regelui Carol al II-lea, acesta a pretins că face parte din familia regală pentru a moșteni această proprietate. De asemenea ancheta a clarificat faptul că ferma de la Băneasa nu a fost niciodată a familiei regală. Aceasta a fost dată doar în folosința lor.

Totodată inculpații au fost acuzați de către procurorii Direcția Națională Anticorupție (DNA) Brașov de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită. Prințului Paul i se aduc acuzații de cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu.

„Începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă (avocat la Ţuca Zbârcea şi asociaţii . n.r.), Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011”, se arăta într-un comunicat de presă emis de DNA.

Peste 80 de terenuri intravilane şi extravilane încadrate ca suprafeţe arabile sau pădure care ajung până la câteva zeci de mii de metri pătrați și depăşind, în unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri pătraţi, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

Prințul Paul a fost dat în urmărire internațională

Oamenii legii care s-au deplasat la domiciliul Prințului Paul pentru a-l conduce în arest nu l-au găsit. Conform unor surse se pare că acesta ar fi fugit în Italia sau Portugalia pentru a scăpa de această condamnare. Se pare că lașitatea și neasumarea sunt elementele care au reprezentat prezența Prințului Paul de-a lungul timpului în România. Acesta urmează să fie dat în urmărire internațională.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsă cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, se arată în comunicatul emis de Poliția Generală a Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024