Cancan ultimă oră

Imaginea care a făcut furori pe internet: ce are special această meduză

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imaginea care a făcut furori pe internet ce are special această meduză

Pe internet a circulat o imagine cu prezentatoarea BBC Lizzie Daly care înoată altături de o creatură marină fascinată. Este vorba despre despre o meduză gigant care pe lângă dimensiunea sa impresionantă mai este specială și din alt punct de vedere. Dan Abbott este cel care a importalizat creatura marină care se afla în apropierea localității Falmouth din Regatul Unit, pe coasta de lângă Cornwall. Iar fotografia este cu atât mai spectaculoasă știind că acest tip de medue sunt incredibil de rare. Din acest motiv foarte puțin fotografi reușesc să prindă un astfel de cadru.

Trebuie menționat faptul că Dan Abbott este un videograf specializat pe viața marină, scufundător și prezentator la BBC Earth. Iar cea care apare în fotografie alături de meduza gigant este Lizzie Daly, colega sa.

Cât despre creatura marină de tio butoi, aceasta se numește Barrel Jellyfish și este cea mai mare specie de meduze care există în apele Regatului Unit.

Însă, din păcate Barrel Jellyfish va ajunge în cele din urmă să fie pe cale de dispariție din cauza încălzirii globale provocate de activitățile oamenilor. În condiții obișnuite, aceste meduze de dimensiuni generoase au opt brațe acoperite cu tentacule care nu sunt foarte periculoase pentru oameni. Chiar dacă pișcă, înțepătura acesteia nu doare foarte tare și nici nu necesită vizita la medic.

În cadrul de mai sus, meduza pare să fie de dimensiunea omului din cauza unui joc de perspectivă. Însă, de fapt, Lizzie Daly este un pic mai în spate și, din acest unghi, pare să fie chiar mai mică. Ca să îți faci o idee cât de mare este acestă meduză gigant, gândește-te că are în jur de 90 de centimetri și că poate atinge o greutate maximă de 25 de kilograme.

Adauga un comentariu