Titlurile zilei

Imagini de coșmar cu cea mai slab dezvoltată comună din zona metropolitană Iași! De 12 ani, de când este primar, Benone Moruzi a transformat Aroneanu într-un sătuc uitat de lume – FOTO

Publicat: 10 iul. 2020
Primarul Benoni Moruzi nu a adus niciun proiect în comuna Aroneanu, din zona metropolitană Iași, localitate aflată lângă zona Ciric, în 12 ani de mandat
Comuna Aroneanu, din zona metropolitană Iași, localitatea aflată la 3 kilometri de zona Ciric, arată ca după război

Comuna Aroneanu, cea mai slab dezvoltată comună din zona metropolitană Iași, aflată la 3 kilometri de municipiu, arată mai rău ca după război. Localitatea condusă de 12 ani de primarul Benoni Moruzi, din zona metropolitană Iași, duce lipsă majoră de investiții, gazul și asfaltul lipsind cu desăvârșire. Drumurile sunt extrem de proaste, parcurile lăsate în paragină, iar sediul primăriei arată ca o casă țărănească neîngrijită. Oamenii din comună au ajuns la capătul răbdării după ani în care primarul nu a făcut nimic

Aflată în zona metropolitană Iași, la 3 kilometri de pădurea Ciric, comuna Aroneanu, cea mai slab dezvoltată comună din zona metropolitană Iași a ajuns să arate ca după război. Fără nicio investiție majoră în ultimele mandate, primarul Benoni Moruzi (este edil din anul 2008, adică de 12 ani) nu a reușit să aducă nici măcar gazul în toată localitatea. Drumurile arată extrem de prost, parcurile sunt neîngrijite, iar investițiile sunt la pământ. Satul Șorogari, prima localitatea aflată la doi pași de zona Ciric, pare desprins din alt film. Drumul este pietruit, gazul lipsește total, iar praful este la tot pasul. Deși zona este în plină dezvoltare, vilele răsărind la tot pasul, primarul Benoni Moruzi nu vrea să modernizeze nimic în sat. Imaginile sunt de-a dreptul grăitoare și nu mai au nevoie de niciun fel de comentariu.

Comuna Aroneanu, cea mai slab dezvoltată comună din zona metropolitană Iași, are cele mai proaste drumuri din jurul orașului

Primarul Benoni Moruzi, aflat la al treilea mandat, nu a făcut absolut nimic pentru cei din Șorogari. A tras o țeavă de gaz ca să dea impresia că va demara investiția, însă lucrurile au rămas ca în aer. Parcul din sat, inaugurat în timpul mandatului Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării, poate reprezenta decorul unui film de groază. Buruienile au crescut mai mari decât băncile, stâlpii nu au becuri, fântâna arteziană din centru este distrusă, iar spațiul de joacă pentru copii arată extrem de rău. În 30 mai, primarul Benoni Moruzi s-a lăudat ultima dată cum a curățat parcul din Șorogari.

„Comuna Aroneanu, prin personalul din cadrul serviciului public de gospodărire comunală, a finalizat lucrările de întreținere și curățenie de la parcul «Ion Buzdugan» din satul Șorogari. Astfel, au fost curățate de vegetație aleile, au fost toaletați arborii și arbuștii, s-au efectuat lucrările de cosire a vegetației, s-au înlăturat obiectele din parc care au fost deteriorate (leagăne, tobogane sparte) urmând ca să procedăm la achiziționarea altora noi”, susținea primarul comunei.

Lucru total fals. Obiectele distruse din parc sunt la tot pasul, iar Moruzi nu a făcut absolut nimic. Tot în Șorogari a fost deschisă o bază sportivă, care este inundată, iar covorul sintetic de la terenul de sport nu a mai fost schimbat de ani buni. Drumul nu a văzut niciodată asfalt, iar circulația rutieră a devenit o aventură pentru localnici.

Sediul Primăriei Aroneanu, imaginea emblematică a comunei din zona metropolitană Iași

Cel mai elocvent exemplu pentru slaba administrare a comunei Aroneanu este legat de sediul Primăriei. Clădirea administrativă a localității din zona metropolitană Iași aduce a o casă țărănească neîngrijită, în centrul comunei, pe un drum distrus și neasfaltat. Alături de primărie se află Școala Generală „Aron Vodă” din Aroneanu. Clădirea nu este îngrădită, curtea fiind plină de autoturisme. Scările de acces în școală sunt distruse, fiind un real pericol pentru elevii care învață acolo. O incursiune în comuna Aroneanu scoate la iveală un adevărat dezastru pe străzile din localitate. Alături de școala de pe strada Sf. Nicolae se află și Căminul Cultural, care abia se reabilitează.

Puțin mai încolo se află și Grădinița din Aroneanu, unde s-a prăbușit tavanul. Acolo a fost încheiat un contract cu firma unui italian care a țepuit autoritatea locală, a încasat banii și dus a fost, câteva zeci de mii lei. Ulterior, a fost semnat un alt contract, cu firma BMS Holding Enterprise SRL, lucrarea trebuind finalizată de mult. Cu toate acestea, proiectul avansează în ritm de melc, iar primarul nu mai pare deranjat de acest lucru.

Combinații pe criterii electorale făcute de primarul Benoni Moruzi în Aroneanu

Benoni Moruzi încearcă să tragă de timp pentru a mai duce unele așa-zise asfaltări în prag de alegeri locale. De exemplu, în satul Aroneanu este pusă piatră pe drum de circa o lună. Oamenii arată că trebuia însă să se asfalteze în vara acestui an. Cu toate acestea, primarul Benoni Moruzi a tergiversat lucrurile, iar proiectul s-a lungit până în preajma alegerilor locale. Mai mult, în acest mandat, primarul nu a făcut niciun proiect european, administrația din Aroneanu fiind cea mai slabă din întreaga zonă metropolitană Iași la acest capitol.

Comentarii
 • Cei care l-au ales isi merita soarta.O banca in statia de autobuz nu s-a facut si voi vreti asfalt?
  Sa nu uitam ca se poate si mai rau.

 • Mie milă de ce va urma în următorii 4 ani continuam să visăm în continuare la schimbare.România lucrului bine făcut!😂😂

 • Un marlan cretin si analfabet! Nu stie sa lega 2 cuvinte,dar a stiut sa vanda lacul Aroneanu la rudele sale! Prins ,bagat in dac si aruncat in lac!

 • UITATIVA SI VOI OAMENI BUNI CE PRIVIRE DE DEMENT ARE!!!!!!!! ASTA E PRIMAR??? CRED CA SE DROGHEAZA!!!! DOMNUL DUMNEZEU SA NE AIBA IN PAZA CA ASTA NE DUCE LA PIERZANIE, DIAVOLUL NU ARE COLTI CAT ARE MALEFICUL ASTA DROGAT!!!!!!!!

 • Asta ati ales prostilor! Primarita ce a fost a adus zeci de proiecte in Aroneanu, s a apucat de implentare si boul pe care l ati ales a taiat panglica. Si ati aplaudat, ati votat si ati scos din primarie un primar de jos palaria! Acum 12 ani am fost supraveghetor la alegeri si chiar m am certat cu boul asta de primar pt ca facea manevre. Si am chemat si politia pe atunci. Dar voi l ati votat! Si de trei ori inca! Dobitoci!

 • Va meritati soarta, pacat ca Aroneanu este f aproape de Iasi si nu ar trebui sa arate ca un catun izolat . Si in satele izolate din judetul Iasi s-a mai facut ceva, portiuni de strazi asfaltate si altele. Trecand prin Aroneanu chiar m-am intrebat de ce arata asa?BANI AU FOST DESTUI PANA ACUM, PUTEAU FI ACCCESATE SI FONDURI EUROPENE dar se vede ca nu a fost niciun interes de la comuna. TREZITI-VA !

 • Domnule Moruzi,
  Ne-am bucurat mult ca a inceput drumul la Sorogari, dar ce sa vezi…s-a oprit….tot in praf traim,
  stam cu geamurile inchise…..ce faci bai uzi-mor, vino si stai o zi in praf ! de ce nu continua lucrarile la drum ????? raspunde oamenilor din Sorogari ! Copiii din parc se joaca in buruieni si inghit praf……

 • Sa il alegi 12 ani primar, foar pe promisiuni, atunci cradmele trebuie sa fie pline de tarani betivani si fara minte! Asta merita unii onapoiati cate nu vad decat in cotetul lor de porci sau la gaini. Rusine tatanilor ca onca il votati, rusine ca dupa 30 de ani inca mai credeti in promisiuni, SUNTETI RUSINEA SI SARACIA zonei metropolitene!!!! Doar combinații si afaceri is acolo, lacul dat, pamant la schb cu VICEPRIMARUL de Iasi Harabagiu,!! Deschidrti ochii mai taranor ca tot asa o sa creasca si copiii vostri… SARACI,,!

 • Sunt multe de scris despre Aroneanu insa cata vreme se construiesc niste case pe malul lacului cu terenuri date dedicatie e greu de schimbat. Sper sa continuați cu articolele și sa ne ajutați. Poate verificați și evoluția salubritatii din ultimii ani și cum a fost gestionata de administrația actuala.

 • Ii prosteste domn primar iar pe locuitorii de acolo, cum i-a pacalit pana acum de 3 ori, mai merge odata. Las’ sa stea fara apa, fara canalizare, fara gaz, fara drumuri, fara parcuri, fara nimic! Foarte bine le face! Asa, domn primar, pacaliti-i, ca asa merita! Nu le dati nimic, nu faceti nimic, ca asa e bine! Sa stea ca in Evul Mediu baetii aia care va voteaza! Mai rau, eu le-as lua si curentul electric, sa fiu in locul dvs.! :)))))))

 • Calitatea oamenilor din Aroneanu este jalnica!!! Cum pot circula pe strada Sf Nicolae care duce la biserica??? Cum il rabda inima pe popa din sat cand enoriasii isi rup gatul pe srada cariata iar, cand sunt dusi la groapa, mortii dau din cap ca in filmele de groaza? Panourile de afisaj din coasta primariei sunt de pe vremea colectivizarii, pe ele se pisa betivanii care ies de la crasma –La Razvanel–strada Vantu -pe care sta pianistul? Nicoara- arata ca un drum prin lanul de porumb…

 • Unora care au lăsat comentarii aici eu nu le-aș da nici drept de vot… De exemplu cel cu numele „țăranii prosti”… Înțeleg ca sunteți supărați ca nu s-a făcut nimic, dar pana a spune despre un om ca e drogat și pnm ce au mai scris e cale lunga. Singurul lucru care ar trebui sa îl avem în vedere este unde punem stampila, nu trebuie sa ne omoram neuronii cu injurii aduse la adresa lui. Nu scriu lucrul asta ca sunt cu el sau ca îl țin în brate, doar mi sa părut mult cam deplasate unele comentarii. Sa auzim de bine!

 • ii votat de acolitii lui carora le-a facut favoruri ! si il sustine si popa de la dorobant ( caruia ia facut si lui destule. lua oamenii de la primarie sii punea la lucru la popa

 • Pai cum sa meargă bine în primărie dacă are purtător de cuvânt. și are 3500 lei salar nora lui sta acasă și ea salar sunt 17 angajați în primărie la birouri sta câte 4 5 în birou de 8 ani de zile a zis ca toarnă strada de la bazinul cu apa acuma a zis ca nu mai are bani

 • Vaiii…. „EU” tu ai vazut cum arata comuna??? E numai drum de piatra! De” drogati „tu zici, eu nu i am facut asa, dar nici departe nu sunt! Da is rusinea zonei metropolitene si nu merita respect, cata vreme titi place sa calci in balegar! Cum e posibil cu primar PNL??? DACA era de la Psd aveti ce injura dau uitati adevarata fata a Pnl. Si culmea Alexe ii mai garanteaza un mandat? Oare de ce, ca e gospodar si retrocedeaza la oameni pamant?? Pai viceprimarul de Iasi Garabagiuare acolo retrocedare PRIN SCHIMB de terenuri,,! Doamne fereste, astia vand si lacu, daca nu deja e vandut!!! Asta e Pnl

 • Bai, baiatule, tu esti sanatos?! Cum adica „ia mai lasati primarul in pace ! ce nu va convine ? ceilalti ce-au facut ?”

  Care ceilalti, fratie?! In ultimii 12 ani a fost doar ASTA! De cine sa vorbim?! Despre femeia de serviciu de la Primarie?!… Sa nu fii in stare sa faci O STRADA in 12 ani… Eu as intra in pamant de rusine! Nu mai spunem de gaz, de canalizare, de parcuri etc. Daca face 10 metri pe an si tot reusea sa faca O STRADA in 12 ani! 10 metri pe an, mai putin de 1 metru pe luna, cativa centimetri pe saptamana!

  N-a fost in stare sa trimita pe cineva sa repare naibii fantana aia! N-a fost in stare sa tunda un pic bulandaii aia de prin parc, sa repare un gard, sa dea o spoiala pe un gard! Las-o-n Doamne, iarta-ma! Pe bune!

 • Toti va plangeti de el, dar toti il votati.
  Asa faceti si cu Chirica.
  Pe la spate-l comentati si maine il votati.

 • se anunță controale de la București.licitațiile cu firma constructoare care vindea motorina la magazin în Șorogari pe băutură în loc să taseze piatra și multe alte chestii.Sunt de 4 ani în Șorogari și deja sunt sătul de praful pe care trebuie să l inghit zi de zi!

 • Articol comandat.
  PSD-ul in schimb și-a găsit un candidat bun la primăria din Aroneanu , sex feminin, etnie romma, deschis in toate direcțiile..,cel mai bun candidat de pana acum doar ca nu cred ca o sa candideze anul acesta.

 • Ăla de a scris cu pseudonimul Tarani prosti sa se duca de unde a venit si sa mănânce rahat la ziar cat poate!
  Aveti voi ăștia care veniti in Aroneanu o parere foarte buna despre cei care v-au vandut pămînturile prin tarla pe bani putini incat după ce i- ati păcălit ii faceti țărani prosti.

 • Sa vezi la Belcesti ce primar excroc avem ,asta a ingustat drumul in satul Liteni de nu mai incape o caruta ,va dati seama la ce nivel de prostologie s-a ajuns .Dar face ziua comunei cu FUEGO ,IRINA LOGHIN s i IGOR CUCIUC .HALAL COMUNA DE COCALARI PROSTI CARE VOTEAZA INGINER CIOBANITA CONSTANTIT -EDIL PNL COVIT 19

 • Domnule Moruzi, daca aveti un pic de coloana vertebrala, macar un strop de demnitate, un pic de umanitate in dvs., dati-va demisia, nu mai pacaliti oamenii. Sau macar nu mai candidati la toamna, pentru ca ati aratat in 12 ani ce puteti sau ce nu puteti sa faceti…

  Lasati un coleg de partid sa candideze, poate face macar ceva in urmatorii 4 ani. Nu va mai bateti joc de o comuna intreaga cu promisiuni desarte si minciuni sfruntate! Oamenii care v-au votat au crezut in dvs. si i-ati dezamagit!

  Din bun simt, nu mai candidati, lasati un om poate mai competent sa faca ceva acolo, in comuna! Asta, numai daca aveti un pic de integritate, de umanitate si de suflet! Demonstrati macar in ultimul ceas ca sunteti om.

  Puteti chiar iesi si spune: „Dom’le, am incercat sa fac, nu am reusit! Sunt om, am greselile mele si limitele mele! Las un coleg de partid sa candideze!” Si, asa, va mai spalati din pacate! Dar, repet: daca aveti un strop de coloana vertebrala si un pic de demnitate! Daca nu…

 • Domnul primar a fost interesat lui sa isi faca proiecte pe fonduri europene nu comunei..si mai citeam de Ciobanita din Belcesti…pei ala nu numai ca e hot si prost ala e alcoolic…are buzele vinete…si bea cot la cot cu un popa din sat ce conduce ferchez un SUV…sunt ca doi cacati la care trage musca…ca ii votati…

 • Singura “virtute” care o întrece pe cea emanata din răutatea voastră este prostia de la care nu faceți pași înapoi nici in ruptul capului.
  Ce cap de lipitoare ! Sa lase un coleg sa candideze..
  Faci psihologie nu gluma!

 • Dacă Mitru e bou și tu ești antimitru asta te face un Antibou.
  Doar un bou sau poate o vaca se poate opune altui bou.
  Ce e drept nu va dezmintiti.

 • cel mai frumos sat este acela in care te caci. FACI CACA in fundul gradinii ca in Aroneanu, E SANATOS PENTRU NATURA. Asa se pastreaza traditiile ca la Muzeul satului, sa nu puna la aroneanu si taxa de intrare in muzeul aroneanu. TOTUL E RUSTIC, COLB, drumuri traditionale ca de.. asa era odata, mai bine colb decat asfalt care inferbanta, DA MAI OAMENI DE CE NU SUNTETI MULTUMITI DE PRIMAR, VEDETI DACA PRIMARIA ARE CANALIZARE, UNDE SE DUC TOATE FECALELE/ NU CUMVA IN LAC DIN CARE MANCATI PESTI, VEDETI CE SPUN EU FARA CANALIZARE CA DAUNEAZA PENTRU NATURA FARA STRAZI CA BETONUL E TOXIC SI INFIERBANTA SI MULTE ALTELE

 • oameni buni vorbiti de doar 3 km de iasi,dar ganditiva eu sunt la 50 de km ,Dolhesti da de Iasi,aici noi suntem cu 30 de ani in urma ,nimic dar nimic nu a facut primaria in 30 de ani nimic,,,cateva nume care au condus comuna ,iacob gelu ,butnaru doru,,tabacaru mirel ,vartolomei constantin ,iordache mihai ,si mai sunt nenorociti care au mancat banii statului si au dormit in cizmele lor cum sa mai alegi asemenea entitati?e dezastru catastrofa mondiala ,

Adauga un comentariu