Actualitate

Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris

Publicat: 02 dec. 2020
pacienți internați la Spitalul Județean Reșița
pacienți internați la Spitalul Județean Reșița

Cinefilii pot spune că imaginile prezentate de un bolnav de COVID-19 internat în Spitalul Judeţean Reșița pot fi cu succes dintr-un film de groază. Pe imaginile apărute în spaţiul public se poate vedea faptul că în spitalul amintit mai sus este o mizerie de nedescris iar pacienţii stau pe jos, fiind lăsați de izbeliște.

Mizerie, igrasie, indolență și lipsă de profesionalism sunt cuvintele care îţi trec prin minte atunci când vezi pozele din GALERIA FOTO. Spitalul Județean Reșița este un focar în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, managerul spune lucid că imaginile reprezintă dovada neputinţei sistemului sanitar.

Imagini de groază în spitalul Județean din Reșita

Pe imaginile publicate de un pacient din Spitalul Judeten Reșita se poate observa faptul ca pacienţii sunt lăsaţi de izbelişte, sunt neîngrijiţi şi mizeria este la ordinea zilei. Managerul spitalului a declarat pentru jurnalişti faptul că s-a demarat o anchetă în acest sens. Imaginile sunt verificate şi confirmate de conducerea unităţii medicale.

Lucid, managerul recunoaşte faptul că imaginile arată neputinţa sistemului medical. Pe imagini apar pacienţi care sunt bolnavi de COVID-19 dar care au şi probleme psihice. Totuşi, putem, într-o notă subiectivă afirma că sistemul medical este format și din oameni, nu numai din dotări. Iar din aceste considerente, pentru evitarea unei astfel de situaţii îţi trebuie doar oameni, oameni care au grijă de oameni. În fond, lipsa de tehnologie care, desigur, este evidentă nu ţine loc de necesitatea de a avea un spital curat. Ori, se poate observa faptul că mizeria este omniprezentă în instituţia care ar trebui să trateze oamenii.

Una dintre explicaţiile managerului este aceea ca de persoanele cu boli psihice se ocupă personalul medical specializat pe infecţioase şi ca personalul nu are timpul necesar pentru a oferi îngrijirea de care aceştia au nevoie. În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.

Nicio reparaţie la spital în ultimii 15 ani

Pozele au fost realizate de foşti pacienţi care s-au arătat oripilaţi de experienţă pe care aceştia au avut-o cât timp au stat internaţi. Spitalul Judeţean Reșita este construit în anii 50 și clădirea nu a mai avut parte de nicio reparaţie în ultimii 15 ani. DSP Caraș Severin a anunţat un control pentru a vedea cu exactitate de ce condiţii au parte pacienţii internaţi.

Alina Stancovici, managerul Spitalului Reșița, a recunoscut la Digi24 că știe situația și a recunoscut ce se întâmplă în spital. Ea a spus că este la conducere de câteva săptămâni și că a sesizat încă din septembrie Ministerul Sănătății cu privire la aceste probleme.

„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul. În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular. În Caraș-Severin, pnă acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director. Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă”, a explicat ea.

Nu este singurul caz de acest fel în spitalele din România

Un filmuleţ cu adevărat şocant a apărut în spaţiul public. O femeie susţine că în spitalul Matei Balș din Bucureşti se petrec scene şocante. Se pare că o pacientă în vârstă de peste 90 de ani şi care este infectată cu COVID-19 are parte de rele tratamente din partea personalului. Cea care a filmat susţine că bătrâna este legată de pat de asistente şi ca femeia este plină de fecale.

Comentarii
 • NU E NUMAI DEFICIT DE PERSONAL!!
  CEI ANGAJATI NU ISI FAC TREABA ..IN 8 ORE! 8 ORE! O FEMEIDE DE SERVICIU POATE SPALA TOALETELE SI SALOANELE SI BOLNAVII!! DAR DACA STAI DEGEABA NU STIU CATE ORE!!
  CAMERE DE LUAT VEDERI PESTE TOT!! DACA SUNTETI MANAGER !!DAR SUNTETI NISTE SPAGARI CU TOTII!

 • clar, nu se curatenie deloc….spun ca nu s-au facut reparatii de 15 ani ? cred ca nu s-a facut curatenie de 15 ani…..deloc…. nu puteti, luati o firma si intr-o sapt. e totul ca nou….totul depinde de managerul spitalului…daca esti gospodar, te lupti si cu mizerie, cu lene, indolenta, cu tot si toate….altfel, stai toti in rahat pina-n git…

 • Pacat de tot ceea ce este in spitalul romanesc in 2020…ZERO!Te duci cu speranta de a te face bine, dar…din contra, cu acest covid, personalul medical este scos basma curata de orice culpa medicala..,, A decedat de covid”.. La sac, si asta a fost viata unui om…

 • Lucrez la o rezidență în Spania, sunt bătrâni de 90-96 ani, cu demență și toate bolile posible, dar mizeria asta nu am văzut în mi vida. Adevărat că aici depinde de personalul de la limpieza. În România, mentalitatea romanului este,, ziua trece, leafa merge, Pe zi ce trece, văd mai multă nepăsare din partea umană. Acești bătrâni bolnavi și fără mângâiere au fost și ei tineri ca noi, dar să nu uităm că, bătrâni de azi vom fi noi bătrâni de mâine.

 • Lucrez într-o rezidență din Spania, am bătrâni de 90-96 ani cu demență și toate bolile posible, dar așa ceva nu am văzut. Lipsa de responsabilitate și multa nepăsare din partea a tuturor celor ce lucrează în acest spital. Sa nu uitam că acești bătrânei neajutorați și batjocoriți de toți, sunt oameni,nu cărpe de șters pe jos, căci bătrâni de azi vom fi noi mâine. Cu lacrimi în ochi am scris aceste rânduri, departe de țară și de fiul meu

 • Sînt plecată de 30 ani din reșța mă îngrozește ce văd acolo.
  Asta e țara noastră vîndută străinilor.În ce hal au ajuns oameni noștri să trăească.Nic pe timpul comunismului n-am trăit așa .Aștea sînt conducători țări noastre.

 • Va laudati cu SPANIA, sunt de 30 de ani aici, si stiu ce s-a intamplat in rezidentele de batrani, cu primul val pendemic, cati au fost lasati sa moara sechestrati in camerele lor, asta de ce nu o spuneti.

  Dupa cum este Spania ingenunchiata economic, si populatia adormita, ca sa nu spun manipulata si inconstienta (dar interesata de fotbal si alte prostii) va ajunge mai rau decat Romania, daca nu se intampla CEVA … poate o minune. ESTE LABORATORUL DE PROBA AL EUROPEI PENTRU IMPLEMENTAREA COMUNISMULUI TEHNOLOGIC.

 • Acel spital trebuie daramat si arestate toate cadrele medicale care au permis asa ceva, nu numai directorul ci toate slugile nesimtite si proaste, din preajma lui.

Adauga un comentariu