Titlurile zilei

Imagini de o frumusețe rară, surprinse în Iași. Aceste minunății vor putea fi admirate de ieșeni în luna martie – FOTO

Publicat: 24 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Imagini de o frumusețe rară surprinse în Iași. Aceste minunății vor putea fi admirate de ieșeni în luna martie - FOTO
Ieșenii interesați pot deja să achiziționeze florile din seră

În pepiniera de la Servicii Publice Iași te simți ca în paradis datorită florilor de o frumusețe rară. Angajații le îngrijesc cu mare grijă, ca mai apoi să fie plantate prin oraș sau vândute

Mii de flori sunt pregătite la pepiniera din zona CUG de angajații de la Servicii Publice Iași. Plantele sunt îngrijite cu mare grijă pentru a arăta perfect pentru începutul lunii martie. Florile de primăvară sunt aproape gata să fie vândute sau plantate în spațiile verzi din oraș.

Un colț de paradis într-o pepinieră din Iași

În prezent, la pepiniera din Tudor Neculai sunt deja pregătite mii de flori pentru zilele speciale de 1 și 8 martie. Imediat ce intri în seră, se simte mirosul îmbietor de la zambile și narcise, iar în orizont se văd lalele pline de grandoare. O adevărată explozie de culori și nuanțe la care nici nu te-ai putea gândi.

„Am pregătit deja zambile, lalele, narcise, frezii pentru vânzare, aranjamente florare. Din octombrie 2023, ne ocupăm de ele, iar acum sunt gata să fie vândute. Prețurile diferă în funcție de floare, pot începe de la 6 lei și până la 21 de lei firul. Le-am asigurat un climat propice pentru a înflori frumos la primăvară. Le-am ținut la 5 grade până în luna ianuarie 2024, iar după le ținem la 15 grade pentru a se dezvolta forțat. Deja încep comenzile, noi ne așteptăm să fie cerere. Strict, doar florile pentru luna martie sunt undeva la 25.000”, a precizat Ștefan Osoianu, șef de seră la Servicii Publice SA.

Compania pregătește încă 1,2 milioane de flori

Ștefan Osoianu
Șeful de seră inspectează zilnic cum evoluează plantele pe care le are în grijă

După ce florile de martie vor fi vândute, angajații vor trebui să le mai crească pe cele anuale și bianuale. Compania a organizat o licitație luna trecută, iar în această perioadă vor fi aduse plantele.

„Mai avem o serie care vor fi plantate și înainte de Paște, petunii, mușcate. Depinde de plantă, pentru unele durează procesul 3-4 ani, le îngrijim în seră, după care le plantăm în pepinieră, avem 20 de hectare. Pentru flori e mai simplu, deoarece durează mult mai puțin. În 2 săptămâni urmează să vină cam 1,2 milioane de baby plant pe care urmează să le pregătim strict pentru plantarea prin oraș. Am încercat și noi să producem florile aici, însă am ajuns la concluzia că nu este rentabil, așa le primim și le plantăm, după care le îngrijim. Noi analizăm mereu cu colegii din teren. În unele zone, nu sunt plantate anumite flori pentru că sunt distruse de ciori sau mâncate de melci. Poluarea, de asemenea, este un factor care le afectează foarte mult, unele nu rezistă la astfel de mediu”, a mai adăugat Ștefan Osoianu.

Pepiniera de la Servicii Publice Iași a devenit un adevărat paradis datorită miilor de flori de primăvară.

Comentarii
Adauga un comentariu