Sanatate

Imagini negi cancerigeni. Primele semne că suferi de virusul HPV

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini negi cancerigeni. Primele semne că suferi de virusul HPV
Negii cancerigeni apar pe gât și sub sân, pe burtă, față, la axile și pe membranele mucoase ale gurii

Tot mai multe persoane încearcă după imagine să identifice negi cancerigeni. Virusul papiloma uman  este un virus larg răspândit care provoacă o varietate de boli atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult de jumătate din populația lumii este infectată cu HPV. Unii dintre ei sunt pur și simplu purtători ai bolii, în timp ce în alții acest virus se manifestă ca papilomatoză a pielii și a membranelor mucoase.

Aproximativ 30 de tipuri provoacă leziuni ale organelor genitale feminine. Uneori această boală virală poate fi agentul cauzal al degenerării celulelor canceroase. Cele mai periculoase dintre ele sunt tipurile de papilomavirus cu risc oncologic ridicat. Virușii au cea mai mare capacitate de a provoca cancer de organe genitale, în special cancer de col uterin. Virusul papiloma uman este al doilea, după herpesul genital ca prevalență virală. Papilomavirusurile se găsesc la aproximativ 70% dintre femei. În plus, acest neoplasm benign se formează în orice zonă a corpului.

persoana care sufera de negi pe maini
Copiii sub influența virusului pot dezvolta negi pe piele, papilomatoză laringelui

Imagini negi cancerigeni. În ce zone apar acestea

Negii cancerigeni apar pe gât și sub sân, pe burtă, față, la axile și pe membranele mucoase ale gurii. De asemenea, uneori acestea se pot manifesta pe cavitățile nazale și buze. În cazurile mai rare negii apar pe mucoasele organelor interne din cauza lipsei de fier.

Această infecție se referă la paraziții intracelulari care nu se pot reproduce singuri, iar pentru aceasta folosesc celulele corpului uman. Transmiterea virusului are loc prin contactul cu pielea sau mucoasele unei persoane infectate.

persoana care sufera de negi pe maini
Infecția cu HPV este provocată de scăderea imunității generale datorită influenței diverșilor agenți cancerigeni

Infecția poate apărea în timpul actului sexual. În lipsa regulilor de igienă personală, negii pot deveni cancerigeni la bărbierit sau epilare. Din cauza faptului că un astfel de virus este extrem de tenace, și mai ales într-un mediu umed, există riscul de a-l prinde atunci când se folosesc locuri publice, precum saune, piscine, toalete, băi și săli de sport. Virusul pătrunde prin cele mai mici rupturi ale pielii. De asemenea, acesta poate reprezenta și un semn al diabetului.

Un anumit tip de virus poate fi contractat chiar și prin strângerea mâinii. Dacă în familie există cineva care este purtător al virusului, atunci riscul ca restul familiei să se îmbolnăvească de acesta este foarte mare. Acest virus este foarte contagios și poate provoca manifestarea unor pete maronii pe picioare.

Factori care contribuie la infecția cu HPV

Infecția cu HPV este provocată de scăderea imunității generale datorită influenței diverșilor agenți cancerigeni. De asemenea, surmenajul, prezența stresului de altă natură, eșecul în fondul hormonal, sarcina, datorită restructurării organismului și modificărilor nivelurilor hormonale. Uneori infecția cu HPV este cauzată de prezența bolilor care provoacă tulburări metabolice.

persoana care sufera de negi cancerigeni pe corp
Un anumit tip de virus poate fi contractat chiar și prin strângerea mâinii

Dacă virusul intră într-un organism sănătos, cu imunitate bună, atunci celulele imune îl distrug, iar infecția nu are loc, nu amenință o persoană complet sănătoasă. De obicei, persoanele care suferă de lipsă de seleniu pot avea astfel de probleme. Bărbații sunt mai predispuși să acționeze ca purtători pasivi ai virusului, ceea ce este mai puțin periculos pentru bărbați decât pentru femei. Aceștia sunt mult mai puțin probabil să dezvolte oncologie.

Copiii sub influența virusului pot dezvolta negi pe piele, papilomatoză laringelui. De obicei, într-o formă cronică recidivante. Papilomatoza laringelui provoacă probleme de respirație, până la sindromul de sufocare. Negii pielii sunt prezenti la 12% dintre elevi, aceasta este cea mai frecventa boala dermatologica la copii. Controalele regulate la medic pot ajuta la prevenirea apariției cancerului de col uterin cauzat de HPV. Deoarece în exterior această boală poate să nu se manifeste.

Dacă suferiți de papilomatoză sau ai observat după imagini ca ai negi cancerigeni, înscrie-te la o consultație cu specialistul în boli infecțioase. Medicul va putea alege cel mai bun plan pentru diagnosticul și tratamentul acestei boli.

persoana care sufera de negi pe piele si tine degetul langa acesta
Aproximativ 30 de tipuri provoacă leziuni ale organelor genitale feminine
Adauga un comentariu