Titlurile zilei

Imagini scandaloase la 10 minute de centrul Iașului. Iată cum arată drumurile din comuna Aroneanu, localitate condamnată la subdezvoltare de primarul Benone Moruzi – GALERIE FOTO

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Imagini scandaloase la 10 minute de centrul Iașului. Iată cum arată drumurile din comuna Aroneanu localitate condamnată la subdezvoltare de primarul Benone Moruzi - GALERIE FOTO
Drumurile din satul Dorobanț, comuna Aroneanu, din județul Iași, au fost lăsate de izbeliște. Localnicii îl acuză pe primarul Benone Moruzi că timp de 12 ani nu a făcut nimic pentru a moderniza comuna aflată la intrarea în Iași

Una dintre cele mai bine situate localități din zona metropolitană Iași a ajuns să arate ca după război. Starea proastă a drumurilor din comuna Aroneanu nu este o noutate, însă acest lucru a ajuns o carte de vizită a primarului Benone Moruzi. În satul Dorobanț, una din cele mai căutate zone de la marginea municipiului Iași, drumurile arată mai rău decât într-un cătun uitat de lume. Iar investițiile par că lipsesc cu desăvârșire

Locuitorii din satul Dorobanț, comuna ieșeană Aroneanu, au ajuns să trăiască o adevărată dramă. Din păcate, conducerea Primăriei comunei Aroneanu pare că e ruptă de realitate și nu vede tot ceea ce se întâmplă în curtea proprie. Situația drumurilor din comuna Aroneanu este una jalnică, în timp ce primarul liberal Benone Moruzi pare că are alte planuri. Arterele din satul Dorobanț au ajuns să arate ca după război, o situație care persistă de ani buni și pe care autoritatea locală nu vrea să o rezolve. Culmea este că aceste drumuri (care duc spre baza sportivă din zonă) apar ca fiind modernizate. În realitate însă, ele arată disprețul lui Benone Moruzi la adresa oamenilor din Dorobanț.

Drumuri distruse în satul Dorobanț, Aroneanu. O mie de oameni lăsați în izolare

Imaginile surprinse în satul Dorobanț din comuna Aroneanu sunt mai mult decât sugestive. Drumurile sunt lăsate în noroaie. Deși nu au mai fost precipitații de câteva zile, drumurile au rămas în continuare pline de bălți și noroaie. Din locuitorii comunei Aroneanu, satul Dorobanț cuprinde circa 1.000 de locuitori. Cât despre o investiție a Pimăriei din Aroneanu, încă nu poate fi vorba. Oamenii au ajuns la capătul răbdării și s-au săturat de promisiunile neonorate ale lui Benone Moruzi.

„I-am spus că e drum în curs de modernizare și nu modernizat și se pare că l-am deranjat pe domnul primar. Întreb și eu, oare am greșit? E cumva vreun drum modernizat prin asfaltare în ultimele 3 mandate și nu știu eu?”, a transmis un locuitor din zonă.

Abandonați de primarul Benone Moruzi

Mai mult, locuitorii din Dorobanț s-au săturat să fie duși de nas de conducerea primăriei. Locuitorii zonei susțin că au fost lăsați în izolare de primarul Benone Moruzi de mai bine de 12 ani.

„Toți cei incomozi, care nu «dansează» după cum cântă primarul, sunt ori luați la mișto cu orice ocazie, ori reduși la tăcere prin orice mijloace! Asta am ales, asta avem! Au trecut 6 luni de mandat și nimic, doar promisiuni! Înainte de campanie au promis că va fi gaz până în august în toată comuna. Acum s-a înjumătățit promisiunea! În august vor găsi scuze că nu au fost bani și vor promite că la anul! Așa merge treaba de 12 ani și jumătate, doar promisiuni și nimic concret!”, a spus un alt localnic din zonă.

Dezastrul din comuna aflată la doi pași de municipiul Iași

Nu este pentru prima oară când primarul Benone Moruzi lasă locuitorii comunei Aroneanu îngropați în praf sau noroaie. De ani buni, investițiile în infrastructura stradală sunt la pământ în Aroneanu. Acum însă, oamenii par în pragul unei revolte.

„Comună europeană, nu?! Parcă așa se intitula. Vai de capul meu. åștia nu au habar ce înseamnă comună europeană. Mi-aș dori să facă un pas spre Vestul țării, nu zic să treacă granița, și să vadă un sat/comună europeană. Noi ne zbatem în aceeași mocirlă de 30 de ani. Singura diferență este că nu mai văd urme de copită de vacă în această mocirlă”, a mai menționat un ieșean din zona Dorobanț.

Prioritatea primarului Moruzi: denumirea străzilor din comună

Primarul Benone Moruzi din Aroneanu nu a specificat nimic despre situația drumurilor din comuna pe care o conduce deja de mai bine de 12 ani. Are însă grijă să schimbe denumirea străzilor din satele comunei.

„Comuna Aroneanu lucrează la actualizarea nomenclaturii stradale în satele Aroneanu, Dorobanț, Rediu Aldei și Șorogari, ocazie cu care toate străzile din comuna Aroneanu vor primi o denumire, imobilele urmând a fi numerotate corespunzător. Denumirile străzilor au în vedere istoria, așezarea geografică și particularitățile fiecărui sat”, arată Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Acesta a avut grijă însă să ofere contracte generoase unor apropiați din partid. Contractele respective au vizat în special o serie de studii, finalitatea proiectelor fiind cu totul alta. Între timp însă, oamenii din Aroneanu continuă să înoate în noroaie.

Adauga un comentariu