Îţi aminteşti de fragedele nuci umplute cu cremă, acel gust desăvârşit al copilăriei? Încearcă această reţetă delicioasă şi vei primi laudele tuturor celor din familie. Perioada sărbătorilor este perfectă pentru a pune pe masă deserturi savuroase. Ce zici, o încerci?
Ingrediente:
- 1 ou
50 g zahăr
1 vârf de linguriţă cu sare
200 g unt gras sau untură
150 g iaurt cremos
10 g praf de copt
1 vârf de linguriţă cu bicarbonat de sodiu
450-500 g făină
2 linguriţe esenţă de rom
400 gem de prune
100 g miez de nucă
zahăr vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:
Se amestecă jumătate din cantitatea de făină cu praful de copt şi bicarbonatul. Se freacă oul cu sare şi zahăr, se adaugă şi esenţa şi se toarnă totul la mijlocul amestecului de făină cu prafurile de copt, unde se face o adâncitură, scrie a1.ro.
Tot acolo se adaugă şi untul tăiat în bucăţi mici şi se începe frământarea aluatului, adăugând treptat şi restul de făină, până se obţine un aluat nelipicios.
Se înfăşoară aluatul într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se porţionează în biluţe mici cât jumătate din orificiile formei de copt coji nuci.
Se coc cojile de nuci până se rumenesc, apoi se lasă la răcit. Câteva din cojile de nuci, cele mai arse, sau mai urâte, mai neuniforme, se sfărâmă şi se amestecă cu gemul de prune şi cu miezul de nucă măcinat mai grosier şi eventual, copt în prealabil. Cu acest amestec se vor umple restul cojilor şi se vor lipi două câte două. Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.