Sanatate

Împachetări pentru înlăturarea febrei bebelușilor: Metode eficiente pentru scăderea temperaturii corpului

Publicat: 07 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împachetări pentru înlăturarea febrei bebelușilor Metode eficiente pentru scăderea temperaturii corpului
Febra este un mecanism de apărare a organismului, fiind un simptom al unei afecțiuni.

Dacă nu știi cum se realizează corect împachetările pentru înlăturarea febrei bebelușilor, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, vei afla cele mai eficiente metode pentru scăderea temperaturii corpului, recomandate chiar de medicii pediatri.

Febra este un mecanism de apărare a organismului, fiind un simptom al unei afecțiuni. Constând într-o creștere anormală a temperaturii corpului, aceasta se clasifică astfel: stare subfebrilă, febră, febră ridicată și hiperpirexie. Starea subfebrilă constă într-o temperatură de până la 37,9 °C, febra într-o temperatură situată între 38 °C și 39 °C, febra ridicată se situează între 39 °C si 40,5 °C, iar în hiperpirexie temperatura corpului depășește 40,5 °C.

În ceea ce privește măsurarea temperaturii corpului la bebeluși, aceasta se face intrarectal. De reținut este că, în acest fel, temperatura este întotdeauna mai mare cu cinci unități decât cea reală.

bebeluș care are febră
În ceea ce privește măsurarea temperaturii corpului la bebeluși, aceasta se face intrarectal.

Cum se fac corect împachetările pentru a înlătura febra la bebeluși?

În cazul în care copilul dumneavoastră are febră, puteți apela la împachetările cu comprese reci. Important de precizat este că acestea nu se pun niciodată pe frunte sau pe piept. Se aplică pe extremități, mai exact de la umăr până la vârful degetelor de la mâini și de la partea superioară a coapsei, până la degetele de la picioare.

De asemenea, este necesar să folosiți patru prosoape mari, nu ciorapi sau batiste. Acestea trebuie să fie înmuiate într-un lighean cu apă la temperatura camerei. Compresele reci se țin 20 de minute pe corp, apoi se îndepărtează pentru încă 20 de minute. Procedura trebuie repetată de două-trei ori, din 20 în 20 de minute.

În general, febra ar trebui să se stabilizeze după patru proceduri de aplicare a compreselor. Dacă nu se întâmplă acest lucru și continuă să crească, este timpul să-i administrați copilului medicamente cu rol de reducere a temperaturii organismului (sirop administrat pe cale orală sau supozitoare intrarectal).

bebeluș cu ochi albaștri care are un termometru în gură
Dacă febra continuă să fie prezentă, este timpul să-i administrați copilului medicamente cu rol de reducere a temperaturii organismului.

Metode eficiente pentru înlăturarea febrei la copii

Dacă temperatura corpului se află între 37 și 38 de grade Celsius, este nevoie să îi asigurați copilului repaus fizic. Acest lucru înseamnă că va trebuie să stea în pat, pentru ca organismul lui să poată lupta cu factorul patogen.

Totodată, corpul copilului nu trebuie supraîncălzit. Astfel că, evitați să îl acoperiți cu pături sau să îl îmbrăcați cu haine prea groase. Nu vă lăsați influențați de vorbele din popor, care spun că micuțul trebuie acoperit, ca să transpire. Acest lucru poate determina apariția convulsiilor febrile.

Hidratarea este esențială. Așa că dați-i copilului dumneavoastră să bea multe lichide la temperatura camerei.

Dacă nu are poftă de mâncare, nu îl forțați să mănânce. Ideal ar fi să bea apă, ceai, sucuri de fructe din zece în zece minute.

Nu în ultimul rând, este necesar să luați legătura cu medicul de familie. El este singurul în măsură să stabilească un tratament adecvat, în funcție de afecțiunea de care suferă copilul dumneavoastră. Poate fi vorba despre o infecție, de o gripă sau de o simplă răceală.

În cazul în care temperatura nu scade, în ciuda tuturor acestor metode, apelați la 112.

bebeluș cu un termometru sub braț
Dacă temperatura corpului se află între 37 și 38 de grade Celsius, este nevoie să îi asigurați copilului repaus fizic.
Adauga un comentariu