Local

Impact devastator, pe o stradă din Iași! Un tânăr, aflat la volanul unui Mercedes, a comis accidentul rutier mortal. Victima nu a avut nicio șansă!

Publicat: 05 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Impact devastator pe o stradă din Iași Un tânăr aflat la volanul unui Mercedes a comis accidentul rutier mortal. Victima nu a avut nicio șansă
Un tânăr a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat de comiterea unui accident rutier mortal

Un tânăr a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a comis un accident rutier mortal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Răzvan Petru Mocanu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Anchetatorii ieșeni au precizat că impactul devastator s-a petrecut pe DN2 – E85, în interiorul localității Boureni

Un impact devastator, care a avut loc pe o stradă din județul Iași, a dus la pedepsirea unui tânăr! Șoferul, acuzat de comiterea accidentului rutier mortal, a scăpat de temniță. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Răzvan Petru Mocanu la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă F.H. Obligă SC Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, în calitate de parte responsabilă civilmente, să plătească părții civile suma de 15.000 de euro, drept daune morale, și suma de 2.000 de euro, drept daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Răzvan Petru Mocanu, acuzat de procurorii ieșeni de comiterea accidentului mortal

Procesul lui Răzvan Petru Mocanu a început pe 21 decembrie 2020. Procurorii l-au trimis în judecată pe tânărul de 31 de ani sub acuzația de ucidere din culpă.

„Pe data de 5 decembrie 2016, în jurul orei 17:40, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes pe DN 2 – E85, în interiorul localității Boureni, în zona unei treceri pentru pietoni, cu o viteză peste limita legală, inculpatul a surprins și accidentat mortal pe M.S., care, în calitate de pieton, se angajase în traversarea neregulamentară a drumului”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, după producerea impactului devastator, a fost realizată o expertiză. Concluziile raportului de expertiză atestă că accidentul s-a produs ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către victimă printr-un loc nepermis și fără să se asigure, respectiv ca urmare a depășirii limitei de viteză a vehiculului condus de Răzvan Petru Mocanu, viteza de deplasare fiind de 85 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Magistrații ieșeni au stabilit că vina a fost comună

Luând în calcul concluziile expertizei, magistrații ieșeni au apreciat că, raportat la elementul semnificativ de imprevizibilitate rezultat prin traversarea printr-un loc nepermis a pietonului, pe timp de noapte, șoferul se face vinovat de producerea accidentului în proporție de 50 la sută, iar victima accidentului se face vinovată în proporție de 50 la sută.
După producerea impactului, la fața locului au sosit echipaje medicale și de Poliție. Din păcate, medicii ieșeni nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să declare decesul acesteia. Pe de altă parte, oamenii legii au declanșat cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului rutier mortal. La audieri, șoferul, Răzvan Petru Mocanu, a recunoscut comiterea faptei, așa cum a fost reținută în rechizitoriu de către anchetatorii ieșeni. Acesta este și motivul pentru care pedeapsa acestuia a fost diminuată de către judecători.

Adauga un comentariu