Titlurile zilei

Impact devastator pe străzile din Iași! Un tânăr de 19 ani, mort după un accident rutier de groază! Șoferul a scăpat de pușcărie! FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Impact devastator pe străzile din Iași Un tânăr de 19 ani mort după un accident rutier de groază Șoferul a scăpat de pușcărie FOTO  VIDEO Exclusiv
Judecătorii l-au scăpat de pușcărie pe un șofer acuzat că a fost implicat într-un impact devastator care a avut loc pe străzile din Iași

Un impact devastator a avut loc pe străzile din Iași! În urma acestui impact, un tânăr de 19 ani a fost declarat mort. După accidentul rutier de groază, șoferul a scăpat de pușcărie, fiind condamnat cu suspendare de către judecătorii ieșeni

Impact devastator pe străzile din Iași, cu un tânăr de 19 ani, mort după un accident rutier de groază! După acest impact, șoferul a scăpat de pușcărie! Ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Vasile Scalețchi, dar la o pedeapsă cu suspendare. „Instanța îl condamnă pe inculpatul Scalețchi Vasile la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, au precizat judecătorii ieșeni.  Magistrații ieșeni au adăugat că a existat o culpă comună în producerea acestui impact devastator care a avut loc pe străzile din Iași și l-au scăpat pe șofer de pușcărie .
„Instanța stabilește existența culpei concurente a victimei în producerea rezultatului periculos și stabilește cuantumul culpelor astfel: 70 la sută culpa inculpatului Vasile Scalețchi și 30 la sută culpa victimei Constantin C.”, au subliniat judecătorii.

Daune materiale și morale de peste 100.000 de euro, în urma acestui accident rutier de groază

Pe lângă pedeapsa aplicată lui Vasile Scalețchi, magistrații au obligat și asiguratorul la plata unor despăgubiri către rudele tânărului biciclist mort în acest accident rutier de groază.

 „Instanța admite în parte acțiunile civile exercitate de către cele 5 părți civile. Obligă partea responsabilă civilmente Biroul Național Carte Verde din Irlanda, prin Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, să plătească 5.000 de euro, cu titlu de daune materiale, și suma totală de 96.000 de euro, reprezentând daune morale. Respinge celelalte pretenții civile formulate de către părțile civile, ca nefondate”, au încheiat judecătorii ieșeni.
De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Impact devastator, pe străzile din Iași: tânărul biciclist și-a pierdut viața

Procesul șoferului din Buzău, Vasile Scalețchi, a început pe data de 3 ianuarie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea șoferului în judecată, sub acuzația de ucidere din culpă.   Conform anchetatorilor, la finele lunii iulie 2013, șoferul, care se deplasa pe șoseaua Păcurari, a acroșat un biciclist, respectiv pe tânărul de 19 ani Constantin C., în zona unei treceri pentru pietoni.

Acest impact devastator a fost anunțat de către martori la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului au ajuns atât echipaje ale Poliției Rutiere, cât și echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Medicii au încercat să-i acorde primele îngrijiri victimei, după care au transportat-o de urgență la spital. Numai că tânărul biciclist de 19 ani a fost declarat mort în cele din urmă. Ulterior, procurorii au demarat ancheta și l-au trimis în judecată pe Vasile Scalețchi, sub acuzația de ucidere din culpă în urma acestui accident rutier de groază.


2

Adauga un comentariu