Diete si regimuri

De ce să faci o cură de magneziu

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce să faci o cură de magneziu
Importanta magneziului in organism

Importanta magneziului in organism. Cura de magneziu nu este o dietă, ci un tratament nutrițional pentru a aduce magneziu în organism.

Micronutrient esențial pentru buna funcționare a organismului, magneziul participă la câteva sute de reacții metabolice. Acest mineral joacă un rol în:

producția de energie;
sinteza proteinelor;
transmiterea nervilor;
relaxare musculară;
reglarea ritmului cardiac;
sănătatea oaselor;

Importanta magneziului in organism. Un aport de magneziu este și mai esențial, încât nu poate fi sintetizat în interiorul corpului.

La adulți, doza dietetică recomandată de magneziu este fixată la 6 mg / kg / zi, ceea ce este echivalent cu 360 mg / zi pentru o persoană de 60 kg și 420 mg / zi pentru o persoană de 70 kg.

Pentru a detecta lipsa de magneziu, el poate fi măsurat nivelul sângelui

Cu toate acestea, acest test de sânge nu oferă o evaluare completă a magneziului în organism, deoarece acest mineral este predominant prezent în celule.

Pentru a rafina acest rezultat, este posibil să se măsoare nivelul altor minerale, cum ar fi calciu, potasiu și sodiu, cu care acționează magneziul.

Pentru un aport optim de magneziu, ar trebui să preferați gătitul acasă cu produse proaspete. De asemenea, este recomandabil să alegi cerealele integrale.

Într-adevăr, prelucrarea alimentelor tinde să scadă semnificativ conținutul de magneziu al produselor.

Pentru a face alegerea corectă, este recomandat să consultați tabelul compoziției nutriționale înainte de a cumpăra un produs.

În timpul unei cure de magneziu, se recomandă limitarea consumului de cafea, ceai și alcool. Aceste produse modifică absorbția magneziului în tractul digestiv.

O cură de magneziu permite compensarea unui deficit sau a unei deficiențe de magneziu.

Permițând reîncărcarea rezervelor de magneziu ale organismului, acest tratament ajută la lupta împotriva anumitor tulburări precum stresul, anxietatea, iritabilitatea și oboseala.

Ca orice lecție nutrițională, o cura de magneziu nu trebuie să fie permanentă. Durata unei curede magneziu este în general între 1 și 3 luni.

Adauga un comentariu