International

Împușcături în Belgia. Trei persoane au fost rănite. Atac armat și în Las Vegas, la Universitatea Nevada

Publicat: 06 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Împușcături în Belgia. Trei persoane au fost rănite. Atac armat și în Las Vegas la Universitatea Nevada
Împușcături în Belgia. Trei persoane au fost rănite. Atac armat și în Las Vegas, la Universitatea Nevada

Trei persoane au fost rănite, miercuri, după ce mai multe persoane neidentificate au deschis focul de-a lungul Avenue de la Toison d’Or, a anunțat poliția din Bruxelles.

Împușcăturile s-au auzit în jurul orei 19:30, în centrul Bruxelles-ului, pe Avenue de la Toison d’Or. Făptașii nu mai erau acolo când a sosit poliția. S-a creat un perimetru de securitate.

Mai multe ambulanțe se aflau la fața locului pentru a trata răniții.

„Suntem în curs de stabilire a faptelor”, a declarat un alt purtător de cuvânt al poliției. Incidentul ar fi avut loc în apropierea Apple Store de pe Avenue de la Toison d’Or.

De asemenea, președintele asociației comercianților din galeria Toison d’Or a declarat că aproximativ douăzeci de persoane s-au refugiat în galerie, inclusiv o femeie rănită, care a fost tratată rapid. A urmat panica generală, iar Galeria a fost închisă, relatează lalibre.be.

Atac armat în Las Vegas, la Universitatea Nevada

În urma apelurilor privind un atac armat, apărute miercuri, polițiștii din Las Vegas a intervenit la campusul local al Universității din Nevada, unde păreau să fie multiple victime, ulterior raportând că suspecții erau „decedați”, scrie Reuters.

Departamentul de Poliție Metropolitană din Las Vegas, într-o declarație postată pe platforma de socializare X, nu a oferit detalii suplimentare cu privire la circumstanțele incidentului sau starea victimelor, dar a îndemnat locuitorii să evite zona.

Poliția a declarat că incidentul a avut loc în zona clădirii Beam Hall, un edificiu al campusului care adăpostește școala de afaceri și alte facilități. Universitatea a postat un mesaj îndemnând studenții să evacueze zona.

„Răspundem la rapoarte preliminare despre un #ActiveShooter pe campusul UNLV în apropierea clădirii BEAM Hall. Par să fie multiple victime în acest moment”, au declarat polițiștii pe X.

Într-o postare separată, poliția campusului a menționat că a existat un alt raport privind focuri de armă la Sindicatul Studenților.

La Washington, Casa Albă a declarat că monitorizează situația din Las Vegas.

 

Adauga un comentariu