Actualitate

În cât timp se va recupera Cătălin Măruță, după ce a suferit o operație la picior: „Am un drum lung de parcurs”

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În cât timp se va recupera Cătălin Măruță după ce a suferit o operație la picior Am un drum lung de parcurs
Pentru Cătălin Măruță a început drumul lung al recuperării după opearția suferită la picior

Cunoscutul prezentator TV Cătălin Măruță a suferit pe 12 ianuarie o operație la picior, în urma căreia va lipsi o perioadă de pe micile ecrane. În prezent, soțul Andrei este nevoit să se deplaseze cu ajutorul cârjelor. Cătălin Măruță, care a început deja recuperarea, primește un ajutor nesperat din partea soției și a copiilor săi.

Pe 12 ianuarie, Cătălin Măruță a ajuns pe masa de operație, unde a suferit o intervenție chirurgicală la picior, mai precis la genunchi. Prezentatorul de la Pro TV a început deja recuperarea și merge frecvent la pansat.

Cum se recuperează Cătălin Măruță după ce a suferit o operație la picior

În urmă cu mai bine de o săptămână, Cătălin Măruță a ajuns pe masa de operație, pentru o intervenție chirurgicală. Vedeta TV a trecut printr-o operație de ligamente încrucișate, ceea ce-l va ține pentru o vreme departe de emisiunea pe care o prezenta. Problema acestuia, cu ligamentele încrucișate rupte, apare de obicei la oamenii care fac sport de performanță.

În cazul lui Cătălin Măruță s-a întâmplat în vacanță, în timp ce se juca cu fiul său pe plajă. Astfel, dintr-un banal accident, prezentatorul a fost nevoit să se opereze la picior. Oricum, intervenția a decurs foarte bine, iar dacă nu ar fi făcut-o, soțul Andrei s-ar fi confruntat cu mari probleme pe viitor. Cătălin Măruță a mai spus că se consideră norocos că a fost operat de dr. Ion Bogdan Codorean, un adevărat profesionist.

De altfel, la scurt timp după operație, prezentatorul TV și-a început recuperarea. Chiar vineri, 20 ianuarie, Cătălin Măruță a merge din nou la control medical, unde i s-a schimbat pansamentul. Oricum, prezentatorul TV abia așteaptă să revină la forma de dinainte și să reia frâiele emisiunii „La Măruță”. Momentan, el se deplasează cu ajutorul cârjelor și a învățat să coboare și scările cu acestea. Iar Andra și cei doi copii îi sunt alături lui Cătălin în fiecare moment și îl ajută cu recuperarea.

Cât durează recuperarea după rupturile de ligamente

Dr. Ion Bogdan Codorean, unul dintre cei mai respectați chirurgi ortopezi din România, declară că rupturile de ligamente încrucișate, așa cum a avut și prezentatorul Cătălin Măruță, sunt, alături de rupturile de menisc, printre afecțiunile care duc la cele mai multe intervenții chirurgicale ortopedice în România, cu o rată de succes și de recuperare completă de 94%.

„Rupturile de ligamente se pot produce în timpul practicării unui sport, al unor sărituri peste obstacole sau banal, în timpul activităților zilnice, precum coborârea scărilor cu neatenție. Operația durează de obicei în jur de o oră, o oră și jumătate, iar ligamentul încrucișat anterior rupt se înlocuiește cu un grefon care, de obicei, se preia de la pacient sau este unul artificial. De cele mai multe ori, în urma acestei intervenții chirurgicale, pacienții se reîntorc în siguranță la sport, la mișcare și la o viață normală într-un interval de 5-6 luni, însă asta depinde de felul în care își fac recuperarea”, explică dr. Ion Bogdan Codorean.

Odată realizată intervenția chirurgicală de ruptură de ligamente încrucișate, urmează o perioadă de recuperare, care este aproape la fel de importantă ca operația în sine pentru revenirea la o viață normală, la mișcare și la folosirea genunchiului bine pentru tot parcursul vieții.

Adauga un comentariu