International

În doar câteva ore de la anunţul lui Donald Trump privind utilitatea dezinfectanţilor, numărul persoanelor intoxicate s-a dublat

Publicat: 29 apr. 2020

Centrul pentru Controlul Toxicității din orașul New York a anunțat sâmbătă că a primit un număr dublu de apeluri ce reclamau diverse expuneri la produse chimice de uz casnic, după ce președintele Donald Trump a sugerat că introducerea unui dezinfectant în corp ar putea fi o cale de a combate coronavirusul, relatează NBC.

În doar 18 ore de la momentul în care președintele american s-a întrebat într-o conferință de presă dacă produsele dezinfectante n-ar putea fi introduse pur și simplu în corp, centrul a primit 30 de apeluri ce reclamau diverse grade de expunere la produse de curățenie de uz casnic, unele inclusiv pe bază de clor. Spre comparație, anul trecut în aceeași perioadă au fost 13 apeluri. Niciunul dintre cele 30 de apeluri primite nu a necesitat, din fericire, spitalizare.

Imediat după declarațiile luiTrump, o mulțime de oficiali din domeniul sănătății, politicieni, dar chiar și persoane din anturajul președintelui american au simțit nevoia să intervină public pentru a avertiza publicul că nu trebuie să facă ceea ce a sugerat președintele și nu trebuie în niciun caz să bea sau să-și introducă în corp dezinfectanți, clor sau alte produse chimice de uz casnic.

Fabricantul unui astfel de produs foarte utilizat în America a dat chiar comunicat de presă în care a cerut publicului să nu ingereze sub nicio formă dezinfectantul pe care îl produce.

Inclusiv rivalul politic al lui Donald Trump, fostul vicepreședinte Joe Biden, a scris într-o postare pe contul său de Twitter: ”Nu-mi vine să cred că spun asta, dar vă rog, nu beți clor!”.

Comentarii
  • Nu Trump este de vina, ci sistemele de „educatie” care scot prosti pe banda rulanta. Se stie de eficienta administrarii de albastru de metil combinat cu UV-C in tratamentul bacteriilor si al virusilor. Ambele elemente FOARTE IEFTINE si accesibile!!! Deci cine, oare, se opune terapiilor ieftine???

Adauga un comentariu