Eveniment-Social

În interesul studenților și profesorilor de la Universitatea „Cuza” din Iași. Care sunt platformele acceptate pentru examenele on-line

Publicat: 05 mai 2020

Informație extrem de utilă și de importantă pentru toți profesorii și studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași. Instituția a publicat procedura derulării evaluării și examenelor, în sistem on-line. Totul implică ce tip de platforme IT sunt acceptate spre utilizare în acest demers

Conducerea de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a prezentat, oficial, care sunt platformele IT acceptate pentru examenele on-line. Informația este de interes, deopotrivă pentru studenți și profesori. Soluțiile tehnice sunt oferite de Direcția de Comunicații Digitale (DCD) a Universității „Cuza”. Este implicată și etapa de predare, până la finalul acestui an academic.

Propuneri de platforme în procesul de predare-examinare on-line

Astfel, DCD de la UAIC arată că pentru susținerea activităților de predare și evaluare on-line sunt incluse Microsoft TEAMS. Această tehnică eLearning de la Microsoft a fost implementată pentru toate conturile instituționale din Universitate. Ea pune la dispoziția personalului academic și a studenților mai multe instrumente: Word, Excel, Power Point, OneNote, Class Notebook, Sway, Forms, OneDrive, Outlook, SharePoint și Teams. De precizat că, mesajele asociate conturilor din domeniul uaic.ro rămân pe serverele din „Cuza” în acord cu regulamentele în vigoare.

„În ceea ce privește procesul de autentificare pentru acces la platforma Microsoft, chiar dacă sunt folosite numele de cont și parolele de acces instituționale, informațiile sensibile (parole de acces) nu sunt transmise la terți. Procesul de autentificare se face pe serverele din Universitate, accesul la platforma Microsoft fiind asigurat printr-un sistem de token-uri furnizate în baza autentificării locale”, arată cei de la DCD.

Care sunt alte soluții on-line complementare

Pe de altă parte, pot fi folosite: Webex Meeting ca soluția de video-conferință. Urmează Moodle, anume pe servere instalate local pentru susținerea activităților didactice folosind soluția OpenSource Moodle, instalate la mai multe facultăți. Platforma Google pentru educație GSuite a fost considerată pentru utilizare însă domeniul uaic.ro a fost înregistrat de către cineva din Universitate, iar recuperarea domeniului pentru aplicație la nivelul instituțional a durat câteva săptamâni. „Ca observații, e important de reținut că pentru sistemul de video-conferință webex nu se folosesc conturi instituționale. Pentru examinare, Microsoft recomandă on-line Examus și Proctorio în cadrul platformei sale. Pentru Moodle se poate folosi și LimeSurvey, care ar putea fi instalat local.

 

Adauga un comentariu